“Nieuwbouw en herstellingen gaan door”

Patrick Demarest

24/04/2020
Bedrijf

Torhouts Sanitair en Verwarmingsbedrijf, TSVB dus, is nog altijd aan de slag. Zij het uiteraard onder strenge maatregelen. Moeten er acuut herstellingen aan de verwarming of het sanitair gebeuren, dan kan je bij hen terecht.

Kristof Decloedt: “We zijn beperkt aan het werk. Acute herstellingen op vlak van chauffage en sanitair mogen uitgevoerd worden en ook in nieuwbouw mag gewerkt worden. Tenminste als men ver genoeg uit elkaar werkt en als ieder met een auto naar de werkplaats rijdt.”

Wat zijn de grootste problemen bij de werken in deze coronaperiode?

Kristof: “Er is geen normale opeenvolging van de aannemers. We moeten hopen dat wie voor of achter ons komt daar ook op die afgesproken datum is. “

Geen probleem om materiaal en onderdelen te bekomen?

Kristof: “Momenteel krijgen we nog 95% van onze materialen op tijd geleverd, enkel bij sanitaire toestellen die veelal uit Italië komen is de levering vertraagd”

Zijn maart en april normaal gezien goede maanden voor TSVB?

Kristof: “Ja, raar om zeggen maar wij hebben geen echt slechte maanden. We werken hoofdzakelijk in de nieuwbouw, 10% van onze omzet komt uit herstellingen.”

Enig idee hoe groot het omzetverlies in maart-april 2020 zal zijn ten opzichte van de andere jaren?

Kristof: “80à 85%. In plaats van 30 à 35 personeelsleden hebben wij in eerste instantie met 5 mensen gewerkt. Door overmacht stond al de rest van het personeel op tijdelijke werkloosheid. Ondertussen werken er terug al een 14 mensen”.

Vrees je moeilijkheden bij de volledige heropstart?

Kristof: “We werken al opnieuw met meer personeel, uiteraard met inachtname van alle regels. Ik voorzie voor de rest ook geen moeilijkheden. Tussen ons eigen personeel zijn er ook Polen maar die werken voor ons, niet voor een onderaannemer. Bij bedrijven die met buitenlandse onderaannemers werken, kunnen er wel moeilijkheden komen. Zien ze die nog terug en wanneer komen die terug?”

 

TSVB Ambachtstraat 35

8820 Torhout
050 21 56 25

Info@tsvb.be

www.tsvb.be