Nieuwe en vernieuwde AED-toestellen

Patrick Demarest

15/06/2022
Actua

In het kader van het project "Hartveilige gemeente" zijn in Torhout AED-toestellen voorzien. Deze automatische externe defibrillators zijn voor het publiek permanent toegankelijk. Vorige jaar werden de oudste 10 toestellen vervangen en ondertussen werden ook nog 2 extra toestellen aangeschaft. Ondertussen zijn er 22 toestellen toegankelijk in de stad.

In 2012 kocht het Lokaal Bestuur Torhout een 10-tal automatische externe defibrillators (AED). In de daarop volgende jaren volgde de aankoop van nog eens 10 toestellen. Vorig jaar zijn de oudste 10 toestellen vervangen door een nieuwer model. Dit was nodig om de goede werking in noodsituaties te kunnen blijven garanderen.

In het kader van de erkenning als hartveilig Torhout heeft het lokaal bestuur nog eens 2 extra AED-toestellen aangekocht en geplaatst. Deze hangen aan het openbaar toilet in stadspark (Aartrijkstraat 11B) en in het station van Torhout (Viaductstraat 1). In totaal heeft het lokaal bestuur nu 22 AED toestellen


"Met 22 AED-toestellen blijft Torhout het engagement aangaan om een veilige plaats te creƫren voor zijn burgers, medewerkers, studenten, bezoekers, sporters en supporters. Op alle wijken werd er in de voorbije jaren reanimatie-opleiding gegeven en AED-gebruik. Vanaf september gaan we deze lessen terug organiseren in alle wijken zodat onze bevolking goed weet hoe ze moeten reanimeren en het AED-toestel gebruiken. Normaal zegt het AED-toestel wat je moet doen maar het eens zelf uitproberen is altijd goed. Bij een hartstilstand telt elke minuut.", zegt schepen van Volksgezondheid Rita Dewulf.


De AED-toestellen zijn te vinden op volgende locaties: Cultuurcentrum de Brouckere, Stedelijk zwembad, Woonzorgcentrum Sint-Augustinus, voetbalveld Rozeveld, Sportstadion, De Mast, voetbalveld Verloren Kost, voetbalveld Wijnendale, Sporthal, Velodroom, Zaal Sparrenhove, Don Bosco, Parochiezaal Wijnendale, Parochiezaal De Biekorf, Parochiezaal Sint - Henricus, Parochiezaal Korenbloem, Vrijetijdshuis, Visserhuis Groenhove, openbaar toilet stadspark, station en twee mobiele AED-toestellen.