Nieuwe loopomloop opent op 24 augustus

Patrick Demarest

13/08/2024
Actua

Torhout kreeg een splinternieuwe loopomloop, die er kwam in samenwerking met Sport Vlaanderen. Op 24 augustus om 10 uur wordt de route feestelijk ingelopen. Of je nu een fanatieke hardloper bent of gewoon van een ontspannen rondje door de natuur houdt, er is een parcours voor iedereen.

 

Looproutes

Van beginner tot ervaren hardloper, jong en oud, de loopomloop is voor iedereen. De lopers kunnen kiezen uit verschillende routes van diverse afstanden. Er zijn twee recreatieve routes en een lange, uitdagendere route. De routes vertrekken telkens aan de toegangspoort van het sportstadion in het stadspark.


Recreatieve routes

Via de blauwe route ontdek je sportcentrum Benny Vansteelant. De tour is 2 km, waarvan het grootste deel onverhard. Je loopt over de 900 meter lange Finse Piste. De groene route is 3.1 km lang en leidt je via het stadspark en de Aartrijkestraat naar 't Hoge Water. De routes zijn bewegwijzerd. Je kan ze combineren tot een 5 km lange tour.


Lange route

De rode lus is 12 km lang en richt zich zo tot de meer geoefende loper. Deze route is niet bewegwijzerd, maar wel digitaal beschikbaar. Scan de QR-code op het startbord om de gpx-coördinaten te downloaden. Deze route brengt je via de Groene 62 tot in domein d'Aertrycke en terug.


"We zijn heel blij met de extra looproutes. Zo bieden we zowel de ervaren hardloper als de beginnende loper mooie routes langs het groen in onze stad. Een leuke toevoeging aan onze al uitgebreide sportinfrastructuur. De opening zal een sportief feest worden!", aldus schepen van Sport Joost Cuvelier.


Tombola

Na afloop maken de lopers kans op fantastische prijzen. Alle deelnemers doen automatisch mee aan onze tombola, met leuke en verrassende prijzen. Een extra reden om aan de startlijn te verschijnen. Deelnemen is volledig gratis, inschrijven kan de dag zelf aan de kantine van het sportstadion.