Nieuwe perscontainers op recyclagepark

Patrick Demarest

02/04/2019
Actua

De nieuwe perscontainers die op de recyclageparken van MIROM Roeselare verschijnen, bieden winst voor iedereen. De capaciteit van de nieuwe installaties is verviervoudigd, waardoor er op jaarbasis meer dan 1.200 transporten worden uitgespaard. Minder verkeer, schonere lucht en minder overbodige kosten. Bovendien betekent de investering ook meer gebruiksgemak voor de parkwachters en voor de bezoekers van de recyclageparken.

[caption id="attachment_22520" align="alignnone" width="549"] SONY DSC[/caption]

In totaal worden op de recyclageparken van MIROM Roeselare 23 nieuwe perscontainers geplaatst: 11 voor brandbaar afval en voor het eerst ook 12 perscontainers voor papier en karton. Dit type container perst het oud papier en karton meteen samen, waardoor de capaciteit van de container een stuk groter wordt: tot vier keer de inhoud van een klassieke container! Het grote voordeel om papier en karton te persen is duidelijk: één transport daar waar er vroeger vier waren.

Torhout 2 april

Op 2 april werden op het recyclagepark van Torhout de nieuwe perscontainers geplaatst. Containers voorzien van een installatie die het afval meteen samenduwt dus. Daardoor is de capaciteit verviervoudigd en dat scheelt in kosten en transport natuurlijk. Er is een voorzien voor papier en karton en een voor brandbaar restafval. De containers zijn ook handig voor de burgers, want die moeten geen trapjes meer op met stapels papier.