Nieuwe Stadswandelroute Torhout

Patrick Demarest

19/06/2024
Actua

Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Torhout presenteerden op  dinsdag 18 juni de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,7 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels en gidst wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en street-art. Torhoutvandaag klikte er ook een wandelzoektocht aan vast.

De stadswandelroute start bij Kasteel Ravenhof, waar het Museum Torhouts Aardewerk gevestigd is. Dit museum toont wereldberoemde keramiek in art nouveau-stijl. Ook andere erfgoedsites uit de rijke geschiedenis van Torhout liggen langs het parcours, zoals het imposante 18de-eeuwse stadhuis, de historische site ‘Oud Hospitaal’ en Villa ’s Gravenwinkel. De nieuwe stadswandelroute doet ook groene plekken aan zoals Park de Brouckère, het Stadspark en het Ravenhofpark. Wandelaars kunnen ook genieten van verrassende street-art op verschillende gevels.



De nieuwe Stadswandelroute Torhout pas perfect binnen de verhaallijnen van het Brugse Ommeland ‘Rijk aan verhalen’ en ‘Verrassend gezellig’. De regio is groen van nature en nodigt uit om te vertragen en te pauzeren.

Op dit ogenblik is de doorsteek door de vernieuwde parken 's Gravenwinkel, tuin de Brouckere, Burg nog niet in gebruik. Er wordt een omleiding voorzien. 



Praktische info


De Stadswandelroute Torhout is gemarkeerd met 80 metalen klinknagels en aan het startpunt staat een nieuw infobord. Daarnaast is er een viertalige brochure beschikbaar, met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s. Deze brochure is te verkrijgen bij het vrijetijdshuis Torhout en via shop.visitwestvlaanderen.be. Kostprijs: 4 euro. Wandelaars kunnen alle info en de gpx-coördinaten van route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be

Gratis zoektocht

Op de nieuwe stadswandelroute entte Torhoutvandaag in samenwerking met de stad een gratis zoektocht. Formulieren te verkrijgen in het Vrijetijdshuis. Langs het parcours van de stadswandelroute moet je 10 fotovragen beantwoorden. Zoektocht loopt tot eind september. Er zijn 25 prijzen te winnen die streekgebonden zijn...

bigpic
Foto 1 van 8
bigpic
Foto 2 van 8
bigpic
Foto 3 van 8
bigpic
Foto 4 van 8
bigpic
Foto 5 van 8
bigpic
Foto 6 van 8
bigpic
Foto 7 van 8
bigpic
Foto 8 van 8
Foto 1 van 8
Foto 2 van 8
Foto 3 van 8
Foto 4 van 8
Foto 5 van 8
Foto 6 van 8
Foto 7 van 8
Foto 8 van 8