Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

06/11/2016
Actua

police station with police cars parked clipart

TorhoutMakeveldstraat (30.10.2016 – 9.00 uur)  Onbekende(n) hebben ingebroken in woning door de achterdeur open te pramen. Woning werd doorzocht maar er werd niets gestolen (leegstaande woning).
Oostendestraat (30.10.2016 – 21.55 uur) S.V. (man uit Koekelare) rijdt met zijn personenwagen langs de Oostendestraat richting Oostende. Ter hoogte van het kruispunt met de Wijnendale-Stationsstraat wijkt hij om ongekende reden uit naar rechts en komt hierdoor terecht op de rijstrook van het tegenliggend verkeer. Op dat moment komt A.F. (man uit Torhout) met zijn personenwagen afgereden in de richting van Torhout. Hij kan de wagen van S.V. niet meer ontwijken en komt ermee in aanrijding. Door deze aanrijding komt de wagen van A.F. aan de overzijde van de straat in de grasberm terecht tegen een reclamebord. De wagen van S.V. komt ook aan de overkant van de straat terecht op het fietspad. S.V. wordt licht gewond overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. Hij legt een positieve drugstest af, zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. E.S. (man uit Wevelgem) en J.M. (man uit Oostkamp) rijden beiden met hun personenwagen onmiddellijk na het ongeval langs de Oostendestraat in de richting van Torhout en rijden over de brokstukken naar aanleiding van het ongeval. Hun personenwagens worden hierdoor beschadigd.
Lichterveldestraat (31.10.2016 – 22.40 uur) Onbekende(n) hebben glazen afdekplaat van keldergat kapot gestampt.
Warandestraat ( 1.11.2016 – 3.45 uur) Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan bestuurder (S.S., man uit Torhout) rijdt onder invloed van alcohol. Hij legt een positieve ademtest af, zijn Rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Sint-Rembertlaan (01.11.2016 – 04.50 uur) Moeilijkheden met dronken persoon – J.Z. (man uit Aartrijke) zorgt voor moeilijkheden op de spoedopname van het ziekenhuis. Hij is dronken, wordt bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de doorgangscel. Tijdens fouillering wordt er bij hem een boksbeugel aangetroffen die in beslag genomen wordt.
Hofstraat (01.11.2016 – 10 uur) Een 17-jarige jongen uit Oostende gaat naar de supermarkt waar hij bedelt om geld bij verschillende klanten. Wanneer hij van een klant uiteindelijk wat geld krijgt, gaat hij 2 blikken bier kopen in de supermarkt en gaat ermee naar de kassa. Hij wordt aangesproken door een verkoopster (N.C., vrouw uit Hooglede) die hem vraagt de winkel te verlaten. Hij wordt kwaad, gaat al roepend naar de uitgang en gooit hierbij één van de blikken bier achter hem weg. Het blik bier komt terecht tegen het voorhoofd van N.C. die hierdoor gewond wordt.
Zeeweg ( 02.11.2016 – 7.50 uur)  Onbekende(n) hebben ingebroken in woning door aan de achterzijde van woning een schuifraam in te slaan met een steen (klinker). De woning werd volledig doorzocht, precieze buit is niet gekend (bewoners op reis).
Vredelaan (03.11.2016 – 18.40 uur) Kop-staart aanrijding met 3 personenwagens. J.S. (man uit Roeselare) rijdt met zijn personenwagen in op de achterzijde van de personenwagen bestuurd door O.J. (vrouw uit Torhout) die hierdoor tegen voorligger, personenwagen bestuurd door S.S. (vrouw uit Wevelgem), gekatapulteerd wordt. Alle drie de bestuurders worden licht gewond, O.J. wordt overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. J.S. is onder invloed van alcohol en legt een positieve ademtest af, zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Gezien zijn staat van openbare dronkenschap, wordt hij bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de doorgangscel.
Stationsstraat ( 04/11/2016 - 16.37 uur) Onbekenden stelen de portefeuille van P.M. (vrouw uit Torhout) in de horecazaak. De portefeuille lag onder haar jas op een verhoog achter de DJ.
R34 (04/11/2016 - 17.09 uur) Bij controle legt D.V. (man uit Torhout) een ademtest 'p' af. Zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Roeselaarseweg (05/11/2016 - 1.28 uur) 8 bestuurders worden gecontroleerd op alcoholgebruik. Alles ok.
Sint-Henricusstraat (05/11/2016 - 18.58 uur) Een ploeg van de lokale politie Kouter haalt het voertuig van B.V. (vrouw uit Torhout) uit het verkeer voor controle. Hierbij blijkt dat ze niet over een geldig rijbewijs beschikt. B.V. heeft enkel een voorlopig rijbewijs dat reeds enkele jaren verlopen is.