Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

22/03/2017
Actua

police station with police cars parked clipart

Torhout
Ieperse Heerweg (21/03/2017 – 16.50 uur) G.T. (man, °1933 uit Lichtervelde) rijdt met zijn fiets langsheen de Ieperse Heerweg in de richting van Torhout. Plots moet hij uitwijken voor een onbekend voertuig dat rijdt in de richting van Kortemark. G.T. komt hierdoor in aanrijding met de boordsteen van de goot en komt ten val. Hierdoor raakt hij licht gewond. Het slachtoffer wordt overgebracht naar het AZ Sint-Rembert in orhout voor verzorging.
Bruggestraat (22/03/2017 – 3.01 uur) 3 voertuigen worden gecontroleerd; 3 x ademtest 'safe'. Alles ok.
Steenstraat (22/03/2017 – 6.48 uur) Onbekenden betreden de eigendom links van de woning en openen een schuifslot van een ijzeren tuinpoort. De daders openen vervolgens een tweede poort die uitgeeft op de weide. Via de weide betreden ze een poort die toegang geeft tot het aanpalend perceel. De onbekende daders gaan vervolgens naar de eerste loods met bureau via een carport. Ze breken het cilinderslot open en gaan binnen. Ze doorzoeken geen kasten en ontvreemden hier niets. Daarna breken de onbekenden binnen in een tweede loods, opnieuw via de carport. Ze doorzoeken een kast met werkmateriaal. De daders openen door middel van een drukknop de sectionale poort en elektrische tuinpoort en verlaten op deze manier de plaats. Hierbij stelen ze een niet slotvast voertuig, met de sleutels op het contact, die op de koer geparkeerd staat. De onbekende daders vluchten weg in ongekende richting. Het gestolen voertuig betreft een kleine bestelwagen. Het LABO wordt verwittigd.
Aartrijkestraat (21/03/2017 – 20.27 uur) Bij controle legt M.B. (man, °1955 uit Torhout) een positieve ademtest af. Bij verdere controle blijkt dat de man momenteel een verval tot sturen heeft. De takeldienst komt ter plaatse om zijn voertuig weg te takelen.