Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

27/05/2016
Actua

Torhout
Ongeval
Meibosstraat
. Op 25 mei botsten twee bromfietsen op elkaar op het fietspad langs de Vredelaan ter hoogte van de Meibosstraat. Beide personen zijn van Ichtegem. Een ervan wordt licht gewond naar het ziekenhuis AZ Sint-Rembert overgebracht. Beide bromfietsen werden getakeld.

Vluchtmisdrijf
 Bruggestraat – 25.05.2016 – 16.55u –  P.D.  uit Brugge wordt met zijn motor omgereden door een bestelwagen met Franse nummerplaat die zomaar vanuit de Pottebezemstraat de Bruggestraat opreed en de voorrang van de motorrijder negeerde.  De motard komt zwaar ten val. De bestuurder van de camionette plaatst zijn voertuig aan de overzijde van de Bruggestraat op het fietspad in de Oude Gentweg, stapt uit en vlucht te voet weg. Hij wordt even verder in de straat opgepikt door een onbekende personenwagen. P.D. wordt zwaar gewond overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. Bestuurder van de bestelwagen wordt opgespoord.
Markt – 26.05.2016 – 15.30u – Nog maar eens werd een geparkeerde personenwagen aangereden door een onbekend voertuig dat de vlucht nam.

 Onder invloed
In de Rijselstraat (
 27.05.2016 – 01.15 uur) legt G.V. uit Oostrozebeke een positieve ademtest af. Rijbewijs wordt voor 15 dagen ingetrokken. Bovendien blijkt haar wagen niet verzekerd te zijn zodat die ook getakeld wordt.  – Sturen onder invloed – Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan bestuurster (G.V., vrouw, °1972 uit Oostrozebeke) onder invloed van alcohol rijdt. Ze legt een positieve ademtest af, haar RB wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Bovendien blijkt haar wagen niet verzekerd te zijn, de wagen wordt getakeld.