Nijhof-Wassink

Admin

11/06/2014
Bedrijf

Nijhof-Wassink zet eerste stap in België door overname van Janssens Feed Transport in Torhout
"De start van een groot project"

IMG_2009_800
Janssens Feed Transport uit Torhout, die met negentien vrachtwagens en 24 personeelsleden in België een van de grootste bulktransporteurs voor mengvoeders is, werd overgenomen door het Nederlandse Nijhof-Wassink. Het Nederlandse bedrijf had al vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije en Duitsland en doet nu dus ook zijn intrede in België.

"Janssens Feed Transport werd opgericht in 1989 en groeide gaandeweg uit tot een van de grootste spelers op de markt in België", zegt gewezen zaakvoerder Xavier Janssens. "Maar omdat er geen opvolgers klaar staan, waren wij al langer aan het denken over de toekomst van het bedrijf en het personeel. In eerste instantie dacht ik aan een fusie maar het werd uiteindelijk een totale overname. In feite gaat Janssens voor grootschaligheid door middel van overdracht. Belangrijk is ook dat iedereen aan boord blijft. Zelf zullen ik en mijn broer Patrick geen aandeelhouders meer zijn maar samen met Herco Eshuis, de accountmanager voor diervoeders bij Nijhof-Wassink, zal ik de Belgische markt bewerken."

Een Europese speler

"Nijhof-Wassink ontstond in 1967 als transportbedrijf", zegt Herco Eshuis. "Het familiebedrijf Nijhof-Wassink is inmiddels uitgegroeid tot een complete logistiek dienstverlener in Nederland, Polen, Hongarije, Duitsland en België. Wij zijn dé transportspecialist op het gebied van natte en droge bulkgoederen doorheen heel Europa waarbij een van onze grootste divisies de afdeling mengvoedertransport is. De Belgische markt was ons op die manier uiteraard niet helemaal onbekend en bovendien werkten we op het vlak van planning van vrachtwagens al samen met Janssens. Door de overname van de 19 combinaties van Janssens beschikken we nu over ruim 150 diervoedercombinaties die dagelijks boeren in Noord, Oost en West-Europa bevoorraden. Een zeer groot aantal verschillende types veevoer worden van de fabriek naar boeren gebracht. Naast mengvoederdistributie vervoeren we grote hoeveelheden additieven in bulk voor de productie van veevoer, zoals proteïnen, melk- en weipoeders, kopersulfaat en vitamines. Bij de gehele Nijhof-Wassink Groep werken ruim 1.000 medewerkers. Naast het silotransport, brandstofdistributie, tanktransport en mengvoederdistributie zijn opslag, overslag, cleaning, optimaliseren van goederenstromen, voorraadbeheersing en (ADR)-warehousing andere hoofdactiviteiten van de transportdivisie. Daarnaast maken ook de VB Trailerbouw en de NIJWA Groep, Volvo truck dealer met dertien vestigingen in Nederland en Polen, deel uit van de Nijhof-Wassink Groep met hoofdzetel in het Nederlandse Rijssen."

Markt in beweging

"We kunnen onmogelijk zeggen dat de mengvoedermarkt groeit", gaat Herco verder. "Het is wel een markt in beweging. Het dierenareaal wordt kleiner, meer gegroepeerd. Bedrijven worden groter, boerderijen worden fabrieken. Economisch gaat het moeilijk en meer en meer worden overtollige kosten weggesneden. Daarom geloven wij in een groeiende markt bij mengvoederproducenten die zullen afstappen van eigen vervoer om zich te kunnen concentreren op hun corebusiness. Xavier en ik gaan samen de Belgische markt bewerken met als uitgangsbasis de sterke positie die Janssens Feed Transport had en heeft. Zo willen we het klantenbestand niet alleen op vlak van vervoer maar ook op vlak van voorraadbeheer en tansportplanning uitbreiden. Dat moet uiteindelijk leiden tot de uitbouw van een stevige vestiging in België waarvoor op termijn nieuwe investeringen zullen worden gedaan."