Noeste werkers: Tuinen Dieter Castelein

Patrick Demarest

02/11/2016
Bedrijf

Dieter Castelein staat al 13 jaar aan het hoofd van tuinonderneming Dieter Castelein. Hij en zijn team verzorgen tuinen, zwemvijvers, totaalprojecten en renovatiewerken. Dieter is daarnaast ook trotse vader van een dochtertje Noor en woont in Eernegem.

dsc_2069-custom

Vers van de schoolbanken, op 18 jarige leeftijd werd Dieter zelfstandig tuinaannemer. Dieter vertelt hierover: "Ik stond te popelen om mijn eigen bedrijf uit te bouwen, het ondernemen heeft me altijd in het bloed gezeten, zelf op school verkocht ik al bloemen en planten!"
Vanuit het tuinhuis van zijn ouderlijk huis voerde hij uitsluitend tuinonderhoud uit. Na een zestal maanden verhuisde hij naar een oude hoeve in Koekelare.In de loop der jaren bleef tuinen Castelein groeien tot een volwaardig bedrijf gespecialiseerd in alles wat bij een tuin komt kijken.
Dieter is trots op zijn tienkoppig  team: "Al mijn werknemers zijn specialist in hun vak en zo worden hun talenten optimaal benut. Ik investeer graag materiaal en energie in mijn team zodat ze kunnen groeien en echte vakmensen worden. Ik vind het verschrikkelijk om iemand te ontslaan, ik  draag een maatschappelijke functie en voel me verantwoordelijk voor mijn collega's. Wanneer ik iemand moet laten gaan, maak ik me zorgen over waar die zal terechtkomen."

2014-10-16-15-26-04-custom

Dieter Castelein neemt uitdaging voor uitdaging aan. Momenteel is hij gevestigd langs de Oostendsesteenweg in een gloednieuw kantoorgebouw en bedrijfsterrein. Dieter vertelt: "In de toekomst wil ik blijven duurzaam groeien, mijn volgende plan is om de klant en architect dichter bij elkaar te brengen zodat het proces van tuinaanleg veel vlotter verloopt. Rond het nieuwe kantoor komt ook een showtuin met vijvers en terrassen om onze klanten en onszelf te blijven inspireren. Werken gaat toch veel vlotter met uitzicht op een mooie tuin! "

100-custom