Noord 57: back to the roots op een moderne manier

Patrick Demarest

11/11/2015
horeca/toerisme

Vanaf 17 november kan iedereen gaan proeven van het nieuwe concept van Joke Sap en Jo Lormans: Noord 57. “Wij willen iets anders brengen dan de typische keuken”, zeggen Jo en Joke in koor.

“We brengen in de eerste plaats een gezonde keuken”, zegt Jo. “Veel groenten, biogroenten zelfs, vegetarisch, lactosevrij, light… Er zal altijd keuze zijn tussen vlees, vis of een vegetarisch gerecht. We werken vooral met lokale producten, met mensen die op dezelfde golflengte zitten als wij: bio Vermeulen, vlees Dierendonck, West-Vlaams rood…”

“In de namiddag serveren we zelf gemaakt ijs, lactosevrij, mooi verzorgde koffies en wafels.”

Kleine en grote gerechten

“We zullen met lunchsuggesties werken en met een beperkte vaste kaart waar vlees-, vis- en vegetarische gerechten op zullen fungeren. We willen echter ook heel wat kleine gerechten aanbieden  die kunnen dienst doen als starters maar evenzeer als kleine hongerstillers… Zo zullen mensen hier een paar gerechtjes kunnen eten, tafelen, een wijntje drinken, toffe muziek beluisteren, kortom: een echt uitgaansgevoel ervaren.”

Eigen inrichting met open keuken

“Na twaalf jaar ’t Bourgondisch Hof waren we aan iets nieuws toe. Ook al omdat het huurcontract aan vernieuwing toe was en er zich nieuwe investeringen opdrongen. Dat deden we dan liever in een nieuwe eigen zaak dan in een huurpand. Noord 57 is van ons, ingericht naar onze goesting door mensen uit de regio. Doelbewust met een open keuken! We willen op alle vlakken transparant werken en voor Joke, die bij manier van spreken twaalf jaar weggestopt zat in de keuken, zal het ook veel leuker werken zijn. Eigenlijk willen we met Noord 57 op alle vlakken back to the roots gaan maar dan op een moderne manier.  Daarom investeerden we ook veel tijd in de ontwikkeling van een eigen huisstijl en het online reserveringssysteem. “

Open vanaf 17 november

Noord 57 is open vanaf 17 november. Gesloten op zondag en maandag. Open op dinsdag en woensdag van 11.30 tot 17 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 17 uur en van 19 uur tot 22 uur. Alle info: www.noord57.be

Wij mochten alvast even mee proef draaien met het gezelschap van Marnick Beernaert, de man die de zaak volledig verbouwde. Geniet rustig mee van de oesters, de bloedworst, de sfeer…

[wppa type="slide" album="287"][/wppa]
(c) Apriotief bvba

bigpic
Foto 1 van 28
bigpic
Foto 2 van 28
bigpic
Foto 3 van 28
bigpic
Foto 4 van 28
bigpic
Foto 5 van 28
bigpic
Foto 6 van 28
bigpic
Foto 7 van 28
bigpic
Foto 8 van 28
bigpic
Foto 9 van 28
bigpic
Foto 10 van 28
bigpic
Foto 11 van 28
bigpic
Foto 12 van 28
bigpic
Foto 13 van 28
bigpic
Foto 14 van 28
bigpic
Foto 15 van 28
bigpic
Foto 16 van 28
bigpic
Foto 17 van 28
bigpic
Foto 18 van 28
bigpic
Foto 19 van 28
bigpic
Foto 20 van 28
bigpic
Foto 21 van 28
bigpic
Foto 22 van 28
bigpic
Foto 23 van 28
bigpic
Foto 24 van 28
bigpic
Foto 25 van 28
bigpic
Foto 26 van 28
bigpic
Foto 27 van 28
bigpic
Foto 28 van 28
Foto 1 van 28
Foto 2 van 28
Foto 3 van 28
Foto 4 van 28
Foto 5 van 28
Foto 6 van 28
Foto 7 van 28
Foto 8 van 28
Foto 9 van 28
Foto 10 van 28
Foto 11 van 28
Foto 12 van 28
Foto 13 van 28
Foto 14 van 28
Foto 15 van 28
Foto 16 van 28
Foto 17 van 28
Foto 18 van 28
Foto 19 van 28
Foto 20 van 28
Foto 21 van 28
Foto 22 van 28
Foto 23 van 28
Foto 24 van 28
Foto 25 van 28
Foto 26 van 28
Foto 27 van 28
Foto 28 van 28