Om in je broek van te doen

Patrick Demarest

26/01/2021
Bedrijf

Geen festivals, geen evenementen, geen bedrijfsfeesten en dus staan evenementenfirma's, cateringbedrijven en alles wat te maken heeft met de opbouw en uitbouw van festiviteiten even on hold door de coronapandemie. Van Poucke Rental met uitvalbasis in de Ambachtstraat,  verhuurt alle mobiel sanitair en dus klopten wij even, beleefd als we zijn, op de deur van mobiel sanitair Van Poucke. Het was niet bezet...

Bram en Bart Van Poucke startten met Van Poucke Rental in 2012. Doel was om de sanitaire voorzieningen voor evenementen op een hoger niveau te tillen. In 2015 splitsten de wegen van de broers zich en zette Bram, Van Poucke Rental verder. De maatschappelijke zetel van het bedrijf is in Oostkamp, het magazijn in de Ambachtstraat in Torhout. Van Poucke Rental stelt acht mensen tewerk en bedient de klanten met vijf vrachtwagens.

Waar staat Vanpoucke Rental voor?

Bram: "Van Poucke Rental verzorgt alle mobiele sanitair, WC, douches, kassaloketten,  voor events, festivals, privéfeesten en bedrijfsfeesten. We zijn gespecialiseerd in de grote events gezien we over een groot gamma aan materialen beschikken. Ik geef enkele voorbeelden: Waregem Koerse, Ronde van Vlaanderen, Cactus festival, Land of Love, Club Brugge, Rock Zottegem, Suikerrock..."

"Het bedrijf werd in 2012 opgericht en ondertussen werd in 2018 de firma Vanlangenhove overgenomen. Die is gevestigd in Zele wat ons de mogelijkheid biedt om ook klanten in de streek van Antwerpen, Limburg en Nederland te bedienen. Dat moet om concurrentieel te blijven. Van Poucke Rental behoort tot de top twee in zijn sector in Vlaanderen."

Ik veronderstel dat corona en alle gevolgen een stevige impact hebben op de werking van Vanpoucke Rental?

Bram: "We maken een omzetdaling van 60 à 70% mee.

Hoe moeilijk is het om een planning te maken nu?

Bram: "Tot vandaag kan geen planning in verband met events gemaakt worden, gezien dit door de overheid nog steeds niet toegelaten is."

Hoe overbrug je deze moeilijke tijd?

Bram: "Momenteel zijn we actief in verschillende coronadorpen. Bij het begin van de coronapandemie waren we aanwezig in diverse testdorpen, nu zijn dat de vaccinatiedorpen. We verhuren ook sanitaire voorzieningen op lange duur aan steden en gemeente omwille van de sluiting van de horeca. Daarnaast doet ook wat industrie beroep op ons. En we verhuren ook bureelcontainers."

Wat verwacht je van 2021?

Bram: "We verwachten toch zeker in 2021 opnieuw te kunnen opstarten en hopen vanaf september weer voor 50% actief te kunnen zijn."