Ontmoetingsmomenten voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en potentiële gastgezinnen

Patrick Demarest

10/05/2022
Actua

Vanaf donderdag 12 mei organiseert het Lokaal Bestuur Torhout ontmoetingsmomenten voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen én potentiële gastgezinnen. De ontmoetingsmomenten gaan telkens door op een andere locatie. Zo kan men, naast een informele babbel en het uitwisselen van ervaringen, ook informatie krijgen over de desbetreffende dienst van het lokaal bestuur.

(Schepen van sociale zaken Paul Dieryckx)

"Op heden zijn er een 10-tal Oekraïense gezinnen in Torhout. Een aantal worden opgevangen door familie en vrienden, maar een 5-tal gezinnen verblijven bij een voor hen op voorhand ongekend gastgezin. Ook wordt er 1 gezin opgevangen in 1 van de noodwoningen van het lokaal bestuur", aldus burgemeester Kristof Audenaert.


Vanaf volgende week donderdag organiseert het lokaal bestuur Torhout info- en ontmoetingsmomenten voor zowel Oekraïense vluchtelingen, als hun gastgezinnen. "De gastgezinnen vragen naar een moment waarop ze ervaringen kunnen uitwisselen met elkaar, maar ook de Oekraïense vluchtelingen zijn vragende partij om elkaar te ontmoeten, vandaar dit initiatief", legt Paul Dieryckx, schepen van sociale zaken, uit.

Twijfel je zelf om je als gastgezin kandidaat te stellen? Kom gerust langs om één van de ontmoetingsmomenten, en krijg een antwoord op al je vragen of leer bij uit de ervaringen van de andere gastgezinnen.

Praktische info:

De ontmoetings- en infomomenten gaan door op:

  • Donderdag 12.05 - Bibliotheek - Ravenhofstraat 9
  • Donderdag 19.05 - Kinderboerderij - Ieperse Heerweg 5
  • Donderdag 9.06 - Sporthal - Industrielaan 2
  • Woensdag 22.06 - Speelplein De Warande - Aartrijkestraat 140

Dit telkens van 17.30 - 19 uur.


In het eerste deel van de avond zal telkens informatie worden gegeven over de dienst en de werking ervan, in het tweede deel is er plaats voor ontmoeting en een gezellig samenzijn. Er wordt gezorgd voor koffie en gezelschapsspelletjes voor de kinderen.