Ook jij kan meehelpen aan Land of Love!

Patrick Demarest

14/04/2022
muziek

Het is nog eventjes wachten maar op 26 en 27 augustus pakt Land of Love met een tweedaagse uit. Op vrijdag is er een megafuif, op zaterdag het festival. Groter festivalweide, meer muziek, een camping...dat vraagt allemaal meer medewerkers. Help het Torhoutse festival haar en jouw dromen waar maken en word medewerker! Torhoutvandaag bracht alvast een van de jongste en van de oudste medewerkers samen: Egon Gevaert en Kris Vergote. Een wereld van verschil maar allebei enthousiast als medewerker.

Kris Vergote is uiteraard geen onbekende in Torhout. Hij duikt wel overal eens als medewerker of organisator op...

Egon Gevaert is een IT-duizendpoot...

Egon: "Ik ben Egon Gevaert, 19 jaar. Sinds enkele jaren ben ik de oprichter van Storything, een website agency met grote focus op het vertellen van verhalen van onze klanten. Daarnaast ben ik medeoprichter van Zoomers, waarmee we creatieve diensten voor bedrijven laten uitvoeren door Gen Z’ers: jonge freelancers en studenten. En...sinds vorig jaar studeer ik Informatica aan Universiteit Gent. Als Stage Manager ben ik mede-organisator van Student Kick Off, hét openingsfestival voor studenten in Gent. Met zo’n 35. 000 bezoekers is Student Kick Off meteen het grootste eendagsfestival van België. Tot slot besteed ik graag tijd aan duurloop en aan spreken op evenementen over mijn ondernemersverhaal."

Kris: "Ik ben ondertussen 65 jaar en geniet van mijn pensioen na een loopbaan bij de NMBS. Ik stel me graag ten dienste en ben ook voorzitter van de vereniging vzw Spi’riet die muziekoptredens organiseert ten voordele van mensen met een beperking."

Hoe ben je bij Land of Love terecht gekomen?

Kris: "Als vrijwillig Securitymedewerker. Het was dicht bij mijn deur en de liefde voor muziek en de liefde voor de mensen, deed de rest."

Egon: "Land of Love vond sinds het eerste jaar plaats op enkele honderden meters van waar ik woon. Uiteraard was ik meteen nieuwsgierig. Al van kleins af ben ik geïnteresseerd in alles wat met IT en techniek te maken heeft, dus kon ik dit festival niet zomaar laten passeren. Zonder iemand te kennen stelde ik me kandidaat om mee te helpen. Intussen zijn deze vele onbekenden vrienden voor het leven geworden!"

Wat is je taak tijdens het festival?

Kris: "Ik ben hulp bij de Security. Dat is toezicht houden op en rond het plein en bij de vier verschillende tenten:  Earth =rock, Air=Retro, Fire= hardstyle en Water = Hip Hop. Gedurende de shift zijn er uiteraard verschillende posities mogelijk.  Wij blijven niet altijd op dezelfde plaats."

Egon: "De afgelopen jaren was mijn belangrijkste taak, op de dag van het festival, posts maken voor sociale media en de website. Daarnaast uiteraard hier en daar wat technische support. Na 2 weken opbouw kan je intussen wel al veel oplossen... Veel van mijn tijd gaat ook uit naar het beantwoorden van de vele vragen van bezoekers via sociale media."

Kan je de dag zelf nog wat meegenieten of is het hard werken geblazen?

Kris: "De dag zelf kan je ook nog meegenieten van de muziek en de  sfeer op het hoofdpodium of in de tenten hoor. Het is natuurlijk te zien waar je staat..."

Egon: "De ene editie verloopt al wel wat rustiger dan de andere. In 2021 was het zeer rustig en waren er zeer weinig tot geen technische problemen. Toch was het afgelopen editie zeer druk door de vele vragen over het Covid Safe Ticket. Maar uiteraard zijn er ook de prachtige momenten om even te genieten, dat is een klein stukje waarvoor ik het doe!"

Klaar voor de editie 2022?

Kris: "Ja! Ik ben terug ingeschreven voor de editie van 2022 en zal  zolang ik het kan nog graag medewerken aan dit festival. Voor de mensen die het nog niet gedaan hebben is dit het moment om het te doen!"

Egon: "Absoluut! Met de Pre-Party en camping wordt het nog eens dubbel zo plezant!"

Word medewerker

Klik hier en meld je aan als medewerker: https://landoflove.be/medewerkers/