Ook sp.a heeft lijst klaar

Patrick Demarest

15/06/2018
Actua vereniging

Ook sp.a Torhout heeft haar lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Voorzitter Danny Boussauw geeft tekst en uitleg.

"Tot op vandaag hebben wij zeven mandaten in de gemeente- en OCMW-raad samen. Alle zeven de mandatarissen staan opnieuw op de lijst.
Een partij als sp.a wordt altijd aan de vakbond en mutualiteit gelinkt. Het is mij een raadsel waarom, maar toch is het zo. Wel, wij bevestigen dit cliché. Wij hebben op onze lijst acht mensen die gelinkt zijn aan de vakbond, zowel professioneel als militanten. Ook staan er twee personeelsleden van de mutualiteit op onze lijst.
In totaal staan er zeventien nieuwe kandidaten op onze lijst. Wij trekken dus volop de kaart van vernieuwing op onze lijst."
"Bovendien zijn wij fier, dat er op onze lijst niet minder dan zes jongeren staan waarvan de jongste pas achttien jaar zal worden net voor de verkiezingen. Voor een provinciestadje als Torhout is dit een niet mis te verstane boodschap. Zoals u merkt gaan wij voluit voor verjonging. Op deze wijze willen wij de kloof tussen politiek en de burger kleiner maken."
"Ook wat de geografische spreiding betreft hebben wij ons huiswerk gemaakt. Iedere wijk heeft minstens één kandidaat op onze lijst."
"Wat oneerbiedig uitgedrukt, de ouderen van de bevolking zijn wij niet vergeten met diverse actoren uit diverse seniorenverenigingen. Kortom, dit is een lijst met de grootste zorg samengesteld en representatief voor de totale Torhoutse bevolking."

 

De kandidaten zijn:

  1. Paul Dieryckx
  2. Ine Debruyne
  3. Nick Mouton
  4. Sonia Nuytemans
  5. Eddy Denolf
  6. Isabel Laceur
  7. Tijs Deheegher
  8. Evelyn Catteceur
  9. Birgen Cuffez
  10. Eddy Dejonghe
  11. Marleen Verhoye
  12. Karel Jonckheere
  13. Timothy Lasat
  14. Lindsey Pil
  15. Freddy Vandenbruwane
  16. Brenda Dieryckx
  17. Marc Hallemeersch
  18. Emmy Vermaut
  19. Caroline Crombez
  20. Vanessa Jodts
  21. Bjorn Dombrecht
  22. Iftara Mohammad
  23. Peter Vandenberghe
  24. Sophie Kyndt
  25. Rik Hoste
  26. Martine Vanwalleghem

"Zoals u kan zien is plaats 20 nog niet ingevuld. Dit is bewust, wij willen een eventuele (totaal nieuwe) kandidaat de kans geven op onze lijst. Lopen die gesprekken vast, dan is er zeker een alternatief. Meer informatie volgt later."

 

De programmapunten volgen later.