Op de Dag tegen Kanker geeft AZ Sint-Rembert extra aandacht aan mensen met kanker

Patrick Demarest

09/10/2015
Actua interview/reeks

Op donderdag 15 oktober 2015 slaan Kom op tegen Kanker (KOTK) en meer dan 100 Vlaamse ziekenhuizen de handen in elkaar op de Dag tegen Kanker.
Het AZ Sint-Rembert zet actief de schouders onder dit hartverwarmende initiatief en geeft extra aandacht aan kankerpatiënten en hun naasten door hen te verwennen met tal van activiteiten.
“Zorgverleners dragen die dag het gele solidariteitslintje. Door verschillende  activiteiten intern en extern willen we tonen dat we als zorgverlener behandelen en verzorgen, maar ons ook echt verbonden voelen en meeleven met patiënten en hun naasten,“ zegt Johan Catteeuw, zorgcoördinator Oncologie van het AZ Sint-Rembert.

Het Torhoutse ziekenhuis biedt een programma aan voor de kankerpatiënten die op de Dag tegen Kanker hun behandeling krijgen in het oncologisch dagziekenhuis of die in het ziekenhuis verblijven:

  • een lekker en gezond ontbijtbuffet op het oncologisch dagziekenhuis;
  • een aangepast ontbijt voor de verblijvende patiënten in het ziekenhuis;
  • een kleine smaakvolle attentie (chocolade).

Voor de kankerpatiënten die vanaf september 2014 hun behandeling kregen of die momenteel in behandeling zijn is er een externe dagorganisatie in het Diocesaan Centrum Groenhove in Torhout. Daar wordt naast het aperitief- en lunchgedeelte met koffietafel tussendoor en een leuke attentie als afsluiter, een waaier van leuke activiteiten aangeboden. De deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst 4 workshops met als topic:

  • sjaalknooptechnieken;
  • hoe cup cakes te versieren;
  • samen bewegen is een plezier;
  • tuinvogels en nestkastjes.

De hele dag door zullen nabij het onthaal van het ziekenhuis ook verschillende informatiestanden te vinden zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dr. Birgit Mispelaere en dr. Natasha Cornelis, Medisch Oncologen: “Kanker is erg ingrijpend voor de patiënt, fysiek en psychisch. Ook voor de naasten is het trouwens een erg verwarrende en moeilijke periode. Niemand verdient kanker. Naast onze professionaliteit en medische expertise bieden wij ook graag begrip, steun en medeleven aan. De persoonlijke aanpak is een eigenschap van het AZ Sint-Rembert ” besluiten ze.