Op de fiets met burgemeester Kristof

Patrick Demarest

08/09/2022
Actua

Op zondag 25 september organiseert Torhouts burgemeester Kristof Audenaert de eerste fietstocht met de burgemeester. Tijdens deze rit van 21 kilometer combineer je twee ontspannende activiteiten: fietsen en proeven van Torhoutse streekproducten van de beste kwaliteit. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het Caritasfonds van scholengroep Sint-Rembert.

Fietstocht met de burgemeester is een mooie rit door Torhout voor volwassenen en kinderen. "Het parcours verbindt een aantal recente realisaties in onze stad over een afstand van 21 kilometer. Onderweg ontdekken de deelnemers Torhoutse specialiteiten.", nodigt burgemeester Audenaert uit.


Het evenement mikt op tweehonderdvijftig deelnemers en start in het stadscentrum bij Bar Provisoir. Tijdens de eerste stop in Torwoud bij het domein Groenhove genieten de deelnemers van een heerlijk glas lokale schuimwijn van Wijngoed Thurholt of een lekker streekbier van De Houtlandse Brouwers. Daarna gaat het richting schoolrestaurant De Brug voor een barbecue, met vlees of vegetarische optie. Het dessert in kasteel d’Aertrycke is een Torhouts hoeve-ijsje van ijsboerderij ‘t Moereveld. De tocht eindigt opnieuw in het stadscentrum met koffie en gebak bij Bar Provisoir. De avond wordt afgesloten met animatie en een optreden. Aanwezige deelnemers kunnen om 19 uur een bon van Raida (het vroegere Cool Electro Cycles) winnen ter waarde van 800 euro.

Praktisch

Fietstocht met de burgemeester start op zondag 25 september tussen 10 en 11.30 uur aan de bar van cultureel centrum De Brouckere in de Aartrijkestraat. Kaarten kunnen enkel in voorverkoop besteld worden tot en met 18 september via https://www.ticketwinkel.be/Event/Details/fietstocht-met-burgemeester-kristof-25-09-2022.  Volwassenen betalen 35 euro, kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen deelnemen voor 15 euro. De opbrengst wordt geschonken aan het Sint-Rembert Caritas Fonds.