Over oude restafvalzakken en afvalstickers

Patrick Demarest

05/10/2015
Actua

De oude groene en oranje restafvalzakken van MIROM kunnen nog gebruikt worden tot eind 2015. U bent verplicht om op deze zakken een afvalsticker te kleven. Een afvalsticker kost € 0,30. Gebruik een halve sticker voor de kleine restafvalzakken. Zonder afvalsticker worden de groene en oranje zakken niet opgehaald. De ophalers kleven dan een rode weigeringssticker op de zak. Neem in dat geval de zak terug binnen, voorzie hem van een afvalsticker en plaats de zak bij de volgende ophaling opnieuw buiten.

De afvalstickers zijn te koop per stuk bij MIROM Roeselare. Wie er nog nodig heeft maar zich moeilijk kan verplaatsen naar Roeselare kan aan het onthaal in het stadskantoor afvalstickers bestellen. Twee weken later mag u de stickers opnieuw komen afhalen aan het onthaal.

Vanaf 1 januari 2016 worden enkel nog de witte en gele MIROM restafvalzakken opgehaald.

Wie nog volle rollen oude MIROM zakken met een wikkel rond heeft kan deze omruilen mits opleg bij MIROM Roeselare. Net zoals bij de afvalstickers zorgt het stadsbestuur er voor dat u dergelijke volle rollen met wikkel ook kan inruilen aan het onthaal in het stadskantoor. U geeft uw rol en de opleg af aan het onthaal. Uw contactgegevens worden genoteerd en twee weken later kan u uw witte of gele rollen komen afhalen.

  • 1 rol groene of oranje MIROM zakken van 60 liter = 2 nieuwe rollen      witte of gele MIROM zakken van 60 liter + 6 euro opleg
  • 1 rol groene MIROM zakken van 30 liter = 2 nieuwe rollen witte      MIROM zakken van 30 liter + 3 euro opleg

Ook een overschot aan volledige afvalstickers van 0,30 euro kan je inwisselen bij MIROM Roeselare.

Meer informatie kan je krijgen op de milieudienst (050/22.11.39), op het recyclagepark en aan het onthaal in het stadskantoor.