Pascal Delheye over sociaal-sportief werk

Patrick Demarest

08/05/2023
Actua

De sportraad nodigt op donderdag 11 mei om 20.15 uur professor Pascal Delheye uit in Club de B om te spreken en te debatteren over sociaal-sportief werk. Alle Torhoutse verenigingen en inwoners zijn van harte welkom.

Professor Pascal Delheye, titularis van de leerstoel Frans Verheeke van de UGent, is een boeiende verteller die de laatste jaren onder meer dieper is ingegaan op de maatschappelijke waarde van sport en sociaal-sportief werk. Hij ging in gesprek met honderden initiatiefnemers over heel Vlaanderen die sport inzetten om een maatschappelijke meerwaarde te creƫren.

Ook in Torhout wil men inzetten op de kracht van sport en vrijetijdsbeleving om zaken in beweging te zetten en om kansengroepen kansen te bieden.

(Voorzitter van de sportraad Patrick Bostoen)

"Pascal zal ons op sleeptouw nemen en in een discussie nadien kunnen we nadenken hoe we als lid van een vereniging, als vereniging en als geƫngageerde mensen zelf ons steentje kunnen bijdragen aan de sociaal-sportieve werking binnen onze eigen vereniging of in verbinding met andere organisaties en verenigingen", aldus Patrick Bostoen, voorzitter van de sportraad.

De vertaalslag naar andere sectoren is snel gemaakt: ook binnen het sociaal-cultureel en sociaal-jeugd en sociaal-senioren werk liggen heel wat kansen voor verbindende initiatieven.

Praktische informatie

  • Op donderdag 11 mei om 20.15 uur
  • In Club de B, 's Gravenwinkelstraat 6.
  • Gratis