Planeet 9 en Ertebrekers in Club de B op 18 maart!

Patrick Demarest

02/03/2017
cultuur/onderwijs muziek

De Nederlandstalige pop/rock-band ‘Planeet 9’ plant zaterdag 18 maart hun allereerste show in Club de B, met als primeur de voorstelling van hun eerste single ‘Rimpels & Kloven’. De Vlaamse hitmakers ‘Ertebrekers’ komen de mannen uit Torhout vergezellen en sluiten de avond af.

B0005930-bewerkt©jandarthet

Planeet 9, zo heet de allernieuwste Nederlandstalige band geworteld in de ruime omgeving van Torhout. De 9-koppige pop-rockband wil met zijn eerlijke teksten naar eigen zeggen zalven én slaan. Hun verschillende achtergronden (van Nu-metal tot de harmonie) zorgen voor een interessante kruisbestuiving van diverse genres. Ieder bandlid heeft al een hele muzikale weg afgelegd en op een gegeven moment kruisten hun wegen en vielen alle puzzelstukjes samen… Via Vincent Pierens (ook van omgeving Torhout) werd de groep opgemerkt en niet veel later werd hun eerste single opgenomen in de studio: ‘Rimpels & Kloven’ (maart 2017). Planeet 9 is onontdekt, opzwepend en energiek. Met hun blazerssectie zijn ze veelzijdig én kunnen ze verrassend uithalen. Wees maar zeker: Planeet 9 zalft en slaat niet allen, ze zijn ook klaar om deze planeet te veroveren.
Planeet 9 is: Rien Deleu (zang), Bert Nauwynck (bas), Dirk Beselare (keys), Guy Handschoewerker (gitaar), Jan Taillieu (gitaar), Dries Nauwynck (drum), Koen Dewulf (sax), Arne Cools (trompet) en Dries Bruynooghe (trombone).

IMG-20170227-WA0009[1]

Release-show op 18 maart
Zoals het in het muzikale landschap hoort, organiseert Planeet 9 op zaterdag 18 maart 2017 een release-show. Gezien hun roots lijkt de Torhoutse Club de B de ideale locatie voor dit muzikaal festijn met als primeur onder andere de voorstelling van hun eerste single ‘Rimpels & Kloven’. Als kers op de taart schakelen ze de hulp in van hun Nederlandstalige collega’s & populaire hitmakers ‘Ertebrekers’, die de avond feestelijk zullen afsluiten.
releaseplaneet9

“We organiseren deze avond voor de gelegenheid zelf, maar konden dit echter niet zonder de steun van talrijke sponsors. Ook de Stad Torhout draagt zijn steentje bij. Zo wordt deze concertavond via het jongerencultuurlabel ‘Radar’ ondersteund”, aldus zanger en frontman Rien Deleu.