Plattelandsdag op 10 september

Patrick Demarest

06/09/2017
Actua horeca/toerisme jeugd

Op zondag 10 september kun je terug terecht op de Torhoutse Kinderboerderij d'Oude Smelterij voor de 28ste Plattelandsdag van 14 tot 18 uur.

IMG_9073

De Plattelandsdag is een dag voor het hele gezin waarbij jong en oud hun gading vinden. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er tal van activiteiten en demonstraties.
Wat is er te doen?

IMG_9080

Er is een tentoonstelling kleinvee, je kan de landbouwvoertuigen bewonderen, nestkastjes maken en de hoefsmid aan het werk zien. Er zijn volksspelen en een springkasteel, ponyritten, een tekenwedstrijd, een dierenknuffelhoek, reuze-gezelschapsspelen en om 15 uur een spetterend papagaaienshow. Ondertussen kan je ook de mooiste plekjes van het domein ontdekken: de bijenhal, serre en speeltuin, de demoplaats composteren, en natuurlijk maak je kennis met alle boerderijdieren.

IMG_9107

Provenciale prijskamp Belgisch trekpaard

IMG_9092

Ook dit jaar zijn de zware trekpaarden van de partij. Ze kampen voor de titel van provinciaal kampioen. Dit provinciaal kampioenschap gaat door op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Speciaal voor de kinderen brengen ze ook het vliegend tapijt mee: een zwaar trekpaard trekt een tapijt voort waarop de kinderen kunnen plaats nemen. Een activiteit voor durvers. Dit moet je gezien hebben!

IMG_9082
Spijs en drank

IMG_9126

Op de plattelandsdag draait de cafetaria op volle toeren. Er is een ruim aanbod aan frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken of ijsjes. Op het terras kan je genieten van het optreden van By Far.

Voor 1 euro neem je deel aan de activiteiten
De toegang is gratis. Je betaalt slechts 1 euro voor een activiteitenkaart voor de kids. Doen ze mee aan 5 activiteiten dan krijgen ze een lekkere verrassing.
Parking
Alle activiteiten vinden plaats in de buurt van de kinderboerderij in de Ieperse Heerweg 5 in Torhout. Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt, kom bij voorkeur met de fiets, er is een ruime fietsenparking.
Meer info: www.torhout.be/plattelandsdag