Q-Label voor De Beiaard

Patrick Demarest

27/07/2016
horeca/toerisme

De Beiaard op de Markt heeft er het kwaliteitsvolle Q-Label bij. Het hotel -restaurant-tearoom kreeg dat vanwege Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme.

IMG_1717

Chantal De Grande (46) en Johan Handsaeme (50) namen in 1997 De Beiaard over van de ouders van Chantal. "We startten meteen ook het hotel op", zegt Johan. "In 2012 lieten we het restaurant helemaal strippen en vernieuwden we het compleet. In 2013 volgde de zaal en in 2015 het hotel. Dochter Lauren die interieur en vormgeving volgt, zorgde voor het ontwerp. Juist omdat het hotel helemaal vernieuwd werd, maakten we een dossier op voor Westtoer om het Q-Label te bekomen. Niet alleen wordt het hele hotel, kamers, bar en restaurant, gescreend door Westtoer maar ook de vriendelijkheid, de ontvangst en zelfs hoe we problemen oplossen, komen aan bod. Als proef op de som komt een onbekende gast hier logeren. Hij maakt dan een volledig rapport op. Bij ons werd maar een minpuntje genoteerd: het ontbreken van een gastenenquête op de kamers."

IMG_7286

Fietsvakanties
"Hard verder werken, is ons parool. De acht kamers baten mijn vrouw en ik uit samen met Carine, Carline en Mireille. Carine werkt hier al dertig jaar, dat zegt genoeg denk ik.  Ook onze jongste dochter Tine doet hier nu vakantiejob. Flexibiliteit is een ander belangrijk item bij ons. Van snack tot streekmenu en tearoom, iedereen is hier welkom. Gasten kunnen mits reservatie 's morgens om 5.30 uur ontbijten en 's avonds om 22 uur eten. Als lokaal hotel moeten we die service bieden. De locatie op de Markt mag dan wel zeer goed zijn, als je geen kwaliteit biedt op alle vlakken, blijft het niet duren. Als zaakvoerder houden we uiteraard ook de tendensen op de markt in de gaten. Zo logeren hier vrij veel mensen die komen werken in de regio en in de zomermaanden zijn fietsvakanties populair. Het Q-label kan dat alleen nog versterken!"