Rembert loopt de wereld af

Patrick Demarest

15/11/2020
sport

Geen trainingen en dus moet een sportclub creatief zijn om zijn leden aan het sporten te houden. Volley Rembert heren pakt uit met een reeks heerlijke challenges.


Dit lezen we op facebook Rembert heren.

"We vertrokken in Torhout richting Kortrijk, vandaar door Wallonië naar Luxemburg. We pikten net het noordelijke topje van Frankrijk mee om daarna dwars door het Zuiden van Duitsland te reizen. De schansen van Garmisch-Partenkirchen, de grens met Slovenië, langs de Adriatische Zee door Kroatië en Montenegro. We konden even tijd nemen om Tirana (Albanië) te bezoeken, om daarna Griekenland te doorkruisen richting Athene. Daar stopt het vasteland en hebben we een bootje nodig om uiteindelijk in Kreta aan te komen.
De weekdoelstelling (samen 1000 kilometer bij elkaar lopen, fietsen en wandelen in minimum 100 uur) werd verpulverd. Er waren 285 activiteiten die week die samen goed waren voor 309 uur sport. We legden samen een afstand af van 3.148,5 kilometer. Van Torhout tot op Kreta. 
Het is prachtig om te zien dat de allerjongsten ook meestapten of meetrapten. Enkele bestuursleden brachten ons ook dichter bij Kreta.
Deze week is er een dubbele weekchallenge:
1) Bevestigen: We moeten terug in Torhout geraken. Kunnen we samen opnieuw 3.148,5 kilometer verzamelen? Het wordt kouder en sneller donker maar toch moet dit haalbaar zijn. No pain, no gain.
2) We willen deze week ook een beetje Strava-art zien. Strava-art zijn tekeningen die je maakt dankzij de routes die je loopt. Sommige atleten specialiseren zich daar in en kunnen dinosaurussen afleveren. Wij houden het simpel en willen de letters van het woord REMBERT TORHOUT HEREN verzamelen. Bekijk even je stratenplan en stippel je route uit. De O kan een aantal toertjes zijn in het stadspark bijvoorbeeld. We hebben elke letter apart nodig. 19 stuks in totaal dus, alle Remberters samen."

"Remberters gaan graag op reis maar keren niet zo graag terug naar hun kot blijkbaar. Onze verbluffende eerste weekchallenge bracht ons in het zonnige Kreta, 3148.5 kilometer van hier. Deze week was terugkeren een deel van de weekchallenge. Dat is niet helemaal gelukt, aangezien we momenteel nog in het noorden van Italië zitten. De Oostenrijkse grens is in zicht. We stapten, liepen en fietsten deze week wel opnieuw meer dan 2000 kilometer bij elkaar. Fantastisch.
In het tweede deel van de weekchallenge leverden we uitstekend werk. Ze stonden soms schuin of helemaal op hun kop, maar ze waren er in overvloed; de letters van Rembert Torhout Heren. Prachtig.
De challenge voor deze week is er opnieuw eentje van letters, letters die je makkelijk op een woensdagnamiddag of tijdens een (sneeuwerig) weekend kan verzamelen.
Verzamel de letters van “Torhout, leve(n)de sportstad” op Strava én post een foto van jezelf tijdens je tocht (in uniform aub). We zullen al deze info volgend weekend verzamelen en doorsturen naar onze politici, de Krant van West-Vlaanderen, WTV-Focus, sociale media… Het doel is om met onze actie in de krant te geraken. Deze week sluiten de dames van VKt ook aan."