Renovatie columbariummuur

Patrick Demarest

06/04/2021
Actua

De columbariummuur op de begraafplaats, het Stiltepark, is dringend aan renovatie toe.  Omdat 86 nissen van de columbariummuur momenteel in gebruik zijn en één of twee urnen bevatten werd voor de renovatie een gefaseerde aanpak uitgewerkt.

 (Zo zal de nieuwe columbariummuur eruit zien.)

De renovatie van de columbariummuur zal in twee fasen gebeuren. Op die manier kunnen de urnen maximaal in de huidige nissen aanwezig blijven.

De eerste fase van de renovatie omvat de levering en plaatsing van de nieuwe columbariumelementen in de huidige tussenruimtes van de muur. Met de bestaande nissen zal er tijdens deze fase niets gebeuren, alles blijft zoals het nu is. Deze fase wil men afronden tegen de Allerheiligenperiode van 2021.

Na de Allerheiligenperiode gaat men van start met fase twee, waarbij de bestaande nissen verwijderd worden en de columbariummuur volledig wordt afgewerkt.  

Tussen de eerste en de tweede fase zullen de urnen, in het bijzijn van de nabestaanden, verplaatst worden naar een nieuwe nis in de columbariummuur. Pas nadat alle urnen zijn verplaatst zal fase twee van start gaan.

(De vlakke stukken van de columbariummuur zullen worden begroeid met klimhydrangea.)

Het verplaatsen van de urne(n) van een oude nis naar een nieuwe nis in de columbariummuur is kosteloos.

"Met de renovatie van de columbariummuur zal ook dit deel van het Stiltepark volledig opgefrist zijn. De nieuwe nissen zullen groter zijn en mensen zullen een bloemetje of foto bij de nis zelf kunnen plaatsen. Klimplanten tussen de nieuwe columbariumelementen zullen zorgen voor groen en rust. Alles zal heel sereen gebeuren met alle respect voor onze overledenen. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op via ruimte@torhout.be of 050 22 11 39", verduidelijkt Elsie Desmet, schepen van begraafplaatsen.