Rotary stelt kinderen centraal

Patrick Demarest

17/06/2023
vereniging

Serviceclub Rotary steunde dit jaar goede doelen voor een totaal bedrag van ruim 30.000 euro! Kinderen staan centraal!


 

Met hun actie ‘GEEN LEGE BROODDOZEN’ steunden ze 18 scholen uit het Houtlandse. Deze scholen kregen elk een financiële bijdrage van 1100 € voor het ondersteunen van de kinderen van kwetsbare gezinnen. Warme maaltijden worden voorzien of een schooluitstap wordt toch mogelijk. Een wereld van verschil voor deze kinderen.

Kiekafobee vzw organiseert uitstappen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

OC cirkant: aankoop van een driewieler fiets

G-Basket Zwevezele : steun voor deelname aan de Special Olympics


Wat is Rotary?

Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie, gesticht in 1905 in Chicago. Het doel van Rotary is om op een ethische wijze met elkaar om te gaan in het zakenleven. Rotary verenigt professionals - zowel mannen als vrouwen  - die een leidinggevend functie hebben in de maatschappij of het bedrijfsleven.

Rotary tel 35.000 clubs in 200 landen, voor samen 1.250.000 leden. Torhout-Houtland werd gesticht in 1984 en telt vandaag 50 leden. Om de vriendschapsbanden onder de leden sterk te houden wordt er wekelijks samengekomen met alle leden en waar sprekers hun visie op de maatschappij komen uiteenzetten. Daarnaast zijn er wekelijks commissievergaderingen waar leden de lopende projecten opvolgen en waar ook nieuwe sociale projecten worden uitgewerkt.

Om al deze projecten te kunnen steunen, organiseert men elk jaar een aantal fundraising activiteiten: de belangrijkste zijn de jaarlijkse Classis Car Tour, de wijnverkoop in november en het nieuwjaarsconcert in het kursaal Oostende.

De magnifieke  Classic Car Tour gaat door op 14 oktober 2023. Iedereen is hierop van harte welkom! www.rotaryclassiccartour.be