Samen met Pieter Embrechts op zoek naar de paashaas

Patrick Demarest

17/03/2021
vereniging

In april lokt kwb op meer dan 170 plekken in Vlaanderen en Brussel mensen uit hun kot voor een paasavontuur. Samen met je gezin doe je een luisterwandeling met opdrachten en vragen. De verhalen daarvoor werden ingesproken door acteur en zanger Pieter Embrechts. “Plezier gegarandeerd tijdens deze tocht voor jong en oud”, klinkt het enthousiast bij kwb Torhout Content en de Gezinsbond.


Met de smartphone in de hand ga je met je (gezins)bubbel op pad langs het Heksenpad in Groenhove. Onderweg kom je kleurige, fantasievolle borden in paasthema tegen. Daarop staat een QR-code. Wanneer je die scant, hoor je een deel van het verhaal ‘De paashaas is verdwenen’.
“Aan elk fragment is ook een opdracht of vraag gekoppeld. Aan jou en je bubbel om ze tot een goed einde te brengen en zo de paashaas te vinden”, vertelt Geert van kwb Torhout Content en Inge en Nick van de Gezinsbond. “Tijdens de wandeling van ongeveer 3 kilometer kan je kiezen uit twee verhalen: eentje voor min 8-jarigen, en eentje voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kan ze uiteraard ook allebei beluisteren.”

Pieter Embrechts in je oren

In de vertelstem van de verhalen zal je ongetwijfeld zanger en acteur Pieter Embrechts herkennen. Hij sprak de avonturen van de paashaas in op vrolijke en geanimeerde wijze.
De verhalen zelf komen uit de koker van An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen.

Ideale gezinsuitstap

“Bij kwb en gezinsbond vinden we als gezin samen tijd doorbrengen erg belangrijk. In een tijd waarin het aanbod aan vrijetijdsbesteding beperkt is, willen we bubbels dan ook graag een fijne en veilige activiteit in openlucht aanbieden”, vertellen Geert, Inge  en Nick.
Dat luisterwandelingen met QR-codes een succesformule zijn, bewees kwb al met haar griezeltochten. “Tussen oktober en maart organiseerden meer dan 125 van onze afdelingen zo’n wandeling. Maar liefst 15.000 gezinnen namen eraan deel. Uiteraard hopen we dit getal met de paastocht te overtreffen”, vertelt Wannes Vermaerke, educatief medewerker bij kwb.



Leuke en grappige verhalen

Torhout Content is alvast laaiend enthousiast over het paasavontuur. “Het zijn leuke en grappige verhalen die je fantasie prikkelen. De opdrachten en vragen zorgen voor actie en maken het nog leuker. Perfect voor kinderen dus, maar ook als volwassene beleef je er ongetwijfeld veel plezier aan!”, klinkt het.

De gratis paastocht van kwb Torhout Content in samenwerking met de Gezinsbond loopt van 3 aprilt.e.m. 17 april (de gehele Paasvakantie) en start aan de parking aan de Bosdreef/Torendreef. Surf voor meer info naar www.torhoutcontent.be of contacteer Geert Devidt (info@torhoutcontent.be)