Schenk je oude gsm aan KWB voor een duurzame wereld!

Lita Coucke

17/11/2014
Actua

Foto KWB GSM Actie

Van 24 november tot en met 7 december kan je je oude gsm schenken aan het goede doel. Ook KWB Torhout doet mee. Op verschillende plaatsen in Torhout zullen er speciale inzamelboxen staan. Doel van het initiatief is een duurzame wereld creëren.

De gsm-inzamelactie van KWB gaat zowel door in Vlaanderen als in Brussel. Ook de Torhoutse afdeling doet mee aan dit project. KWB zorgt op die manier voor een optimale recyclage. Te veel oude gsm’s belanden nog te vaak in de huisvuilzak waardoor kostbare en zeldzame grondstoffen verloren gaan en vernietigend zijn voor het milieu. Uit onderzoek blijkt trouwens dat 1 ton gerecycleerde gsm’s zo’n 300 gram goud bevat. Vandaag de dag worden er amper 1% van die oude gsm’s gerecycleerd.

KWB organiseert dit project in samenwerking met Recupel. Ook gsmladers zijn meer dan welkom! Tenslotte heeft iedereen wel één of meerdere oude gsm’s in de kast liggen. In Torhout kun je op twee plaatsen je oude gsm inleveren: in de Oxfam Wereldwinkel (Hofstraat 9) of in de Stedelijke Openbare Bibliotheek (Ravenhofstraat 9).

Meer info op www.kwb.be/gsmactie