Scherven-was-marathons

Patrick Demarest

13/10/2021
Actua

Je kan er nauwelijks om heen kijken als je vandaag in Torhout komt: er is heel wat archeologische activiteit bezig op de Markt. De vondsten komen uiteraard niet proper uit de grond. Ze moeten, na opgraving, nog gewassen worden en daar kan jij of jouw vereniging bij helpen!

Het wassen van vondsten is een belangrijke stap in het archeologisch onderzoek. Na het wassen kunnen belangrijke details plots tevoorschijn komen of kunnen verschillende vondsten aan elkaar gekoppeld worden na puzzelwerk.

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en een stukje Torhoutse geschiedenis te ontdekken? Kom dan helpen tijdens één van de scherven-was-marathons!

Wanneer?

Op zaterdag 30 oktober en woensdag 3 november om 10 uur, 13 uur en 15 uur. Elke sessie duurt telkens 2 uur.

Waar?

Voormalig ACW-lokaal/De Congregatie (Beerstraat 24).

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht via ghkhoutland@gmail.com.

We proberen om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om in te schrijven, dus geef zeker je voorkeurmoment op als je voor meerdere sessies inschrijft. Bij grote interesse wordt er gewerkt met een wachtlijst.                 

"Helpen scherven wassen is een unieke manier om deel uit te maken van het archeologisch onderzoek dat momenteel gaande is. Dank je wel aan de Geschied- en Heemkundige Kring het Houtland Torhout om mee hun schouders onder het project te zetten. Het is nu hopen op heel wat vrijwilligers en op unieke en propere vondsten", aldus schepen van cultuur en erfgoed Lieselotte Denolf