Schoenen De Ster bestaat 95 jaar!

Patrick Demarest

15/01/2016
winkel

Er zijn zo van die winkels (en families) die taaie doorzetters zijn. Dat mogen we met zekerheid ook zeggen over Schoenen De Ster. De winkel is al een familiezaak sinds 1920.

IMG_7559

De eerste schoenenwinkel en schoenmakerij opende zijn deuren in 1920. De vierde generatie nam in 1998 de zaak over en renoveerde de winkel volledig. In 2013 volgde opnieuw een grondige opfrissing. De essentie, goede dames- en heren schoenen verkopen, bleef altijd dezelfde.
Aanbod
Naast dames- en herenschoenen kan je er ook pantoffels, handtassen, portefeuilles en accessoires op de kop tikken. “Globaal bekeken mikken we op het middensegment”, zegt Nancy. “Modische welnessschoenen om het exact uit te drukken en daarin zorgen we toch voor een groot aanbod. Schoenen die gemakkelijk zitten, al dan niet met een verwisselbaar voetbed. Enkele van onze vaste merken in ons gamma zijn o.a. Ambiorix, Birkenstock, Gabor, Mephisto, Nero Giardini, Rieker…
Collecties en trends
Prijs-kwaliteit, model en comfort bepalen dus of schoenen in de etalage van De Ster belanden of niet. “Wij volgen de mode uiteraard op de voet via beurzen, vaktijdschriften, vertegenwoordigers en bezoeken aan fabrikanten.”

Wat brengt de winter en het voorjaar? “Deze winter zijn korte, sportieve laarsjes en veterschoenen in lakleder, kroko- en slagenprints in voor dames. De herenmode is minder onderhevig aan de seizoenen. Ook het voorjaar zal sportief getint zijn: sneakers, mocassins, molières voor dames…Metallics worden populair, prints blijven dat ook en er wordt volop gecombineerd met kleuren en materialen als leer, lak, nubuck en textiel. Alles kan. Felle kleuren zullen minder in trek zijn.”
Goede pasvorm
De hamvraag bij het kopen van nieuwe schoenen is uiteraard: waaraan moet een goede schoen voldoen? “De schoen moet een goede pasvorm hebben. Bij het maken van de schoen is de leest dus zeer belangrijk. Die bepaalt hoe makkelijk de schoen zit. De soepelheid van het gebruikte materiaal is een ander aandachtspunt. Ook niet onbelangrijk: waarvoor zal de schoen worden gebruikt? Er is een groot verschil tussen schoenen om te werken en schoenen om uit te gaan. Wordt de schoen gecombineerd met speciale kledij voor feesten als communies of huwelijken dan is het best dat de klant de kledij of wat stof meebrengt. Wij geven ook altijd advies wat stijl en kleur betreft. De meeste klanten ken ik door en door, velen komen hier trouwens al jaren. Zelfde zaak, zelfde stijl, zelfde aanpak. Dat geeft vertrouwen en schept een band. Zoals altijd geven wij ook nu mooie solden!”

Openingsuren                                                                 Schoenen De Ster
Maandag                                                                            Oostendestraat 66
van 13.30 tot 18.30 uur                                             8820 Torhout
Dinsdag t.e.m. zaterdag                                             Tel. 050 21 27 17
van 9 tot 12 uur en                                                       mailto:info@schoenendester.be
van 13.30 tot 18.30 uur                                             www.schoenendester.be

Ook te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/Schoenen-De-Ster-493493474019860/

[wppa type="slide" album="349"][/wppa] (c) Apriotief bvba

 

 

 

bigpic
Foto 1 van 7
bigpic
Foto 2 van 7
bigpic
Foto 3 van 7
bigpic
Foto 4 van 7
bigpic
Foto 5 van 7
bigpic
Foto 6 van 7
bigpic
Foto 7 van 7
Foto 1 van 7
Foto 2 van 7
Foto 3 van 7
Foto 4 van 7
Foto 5 van 7
Foto 6 van 7
Foto 7 van 7