Scholengroep Sint-Rembert blijft groeien

Patrick Demarest

01/09/2021
Onderwijs

1 september, eerste schooldag, ook in Scholengroep Sint-Rembert. En die blijft groeien. Vooral het secundair onderwijs kent een fikse groei. Logisch want de babyboom van jaren geleden, is nu op het niveau van het secundair onderwijs aanbeland. De groep telt in totaal 9139 leerlingen. 

(Einde van de school betekent, zeker op woensdagmiddag, en ook op 1 september een gigantische uitstroom richting station)

Algemeen directeur Ann Stael: "We zijn vandaag gestart met 5070 leerlingen in het basisonderwijs en 4069 in het secundair onderwijs. Dat laatste is een stijging van zo’n 5 %, gedeeltelijk te verklaren door de hogere geboortecijfers zoals de daling in het basisonderwijs ook te verklaren is door de dalende geboortecijfers."

Stijging 15% in internaat

"In het secundair onderwijs komt daarbij dat het internaat met zo’n 15 % is gestegen en dat enkele nieuwe studierichtingen naast het bestaande aanbod goed aantrekken: defensie en veiligheid, alle sportrichtingen, … Er starten 731 eerstejaars in de scholengroep."

Nieuw

"Nieuwe directies zijn er in de Torretjes, Lieven Bal in opvolging van Kurt Bisschop, en in de Stapsteen Veldegem komt Charlotte Borra deeltijds naast Luc Beuselinck. Op twee vervangingen na zijn alle vacatures voor leraren ingevuld maar we merken heel duidelijk de spanningen op de arbeidsmarkt."

bigpic
Foto 1 van 8
bigpic
Foto 2 van 8
bigpic
Foto 3 van 8
bigpic
Foto 4 van 8
bigpic
Foto 5 van 8
bigpic
Foto 6 van 8
bigpic
Foto 7 van 8
bigpic
Foto 8 van 8
Foto 1 van 8
Foto 2 van 8
Foto 3 van 8
Foto 4 van 8
Foto 5 van 8
Foto 6 van 8
Foto 7 van 8
Foto 8 van 8