Scholengroep Sint-Rembert neemt Jabedabedoe en Skoebidoe over

Patrick Demarest

27/12/2023
Onderwijs

Sinds jaar en dag organiseert het Lokaal Bestuur Torhout buitenschoolse kinderopvang Jabedabedoe op de wijk Don Bosco en Skoebidoe op de wijk Sint-Henricus. In de toekomst wil het lokaal bestuur zich toespitsen op de regierol en die strikt gescheiden houden van de actorrol. Er werd dan ook gezocht naar een partner met de nodige deskundigheid terzake om de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang over te nemen zodat een kwaliteitsvolle opvang voor de kinderen ook voor de toekomst  kon verzekerd worden. Zo kwam het lokaal bestuur bij scholengroep Sint-Rembert terecht.

                                                                                                                                    

In Torhout zijn er op vandaag vier kwalitatieve organisatoren van buitenschoolse kinderopvang (BKO) actief. Het lokaal bestuur wil de rol van organisator zuiver gescheiden houden van het uitstippelen van het beleid over buitenschoolse opvang en activiteiten. Daarom werd gezocht naar een kwalitatieve overnemer van de eigen twee BKO's. Na een grondige marktverkenning kwam het lokaal bestuur terecht bij scholengroep Sint-Rembert om de twee BKO's over te nemen en te  integreren in de bestaande werking. Beide BKO's waren immers al gekoppeld aan een school van scholengroep Sint-Rembert en worden al gedeeltelijk in de lokalen van de school georganiseerd.  


"Onze BKO-werking levert al jaren kwaliteit en in de zoektocht naar een overnemer werd  steeds vooropgesteld dat de huidige werking voor de kinderen en hun ouders verzekerd zou worden.  Met scholengroep Sint-Rembert kunnen we zeker zijn dat er continuïteit is in het aanbod en hebben we een betrouwbare partner die over de nodige ervaring beschikt", stelt burgemeester Kristof Audenaert.

 

Uitrol na de paasvakantie

Voor de effectieve uitrol worden in het voorjaar 2024 nog verdere afspraken gemaakt, maar er wordt alvast gemikt op een operationele overdracht na de paasvakantie 2024.


"Voor de kinderen en hun ouders zal er niets veranderen. Het team kinderbegeleidsters wordt mee overgenomen door scholengroep Sint-Rembert zodat de kinderen en hun ouders nog steeds kunnen rekenen op de vertrouwde gezichten van de equipe. Ook de werking zal op dezelfde locatie blijven waardoor we zeker zijn van een zachte overgang", geeft Annick Vanderspurt, schepen van Kinderopvang mee.

 

BKO Torhout heeft momenteel een 11-tal kinderbegeleidsters in dienst. Zij kunnen onder dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden blijven werken bij scholengroep Sint-Rembert. Ook de ouderbijdragen blijven dezelfde.