School is cool en lesmarathon in het Houtlandinstituut op 20 november

Patrick Demarest

20/10/2015
Actua cultuur/onderwijs

‘School is cool’ in Houtlandinstituut Torhout

Op 20 november worden de deuren van het Houtlandinstituut vanaf 15.30  uur opengezet voor een interactief bezoek. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de omringende basisscholen kunnen actief deelnemen aan een heleboel interessante workshops vol energie. Zo kunnen ze op een dynamische en leuke manier al eens kennismaken met het secundair onderwijs in het Houtlandinstituut.

IMG_4986

Ook alle ouders zijn welkom op de workshops en uiteraard krijgen ze alle informatie en een rondleiding. Na deze levendige avond is het mogelijk om heerlijk te tafelen en te genieten van een lekkere portie lasagne of moussaka. Voor meer informatie en inschrijvingen, contacteer het Houtlandinstituut op het nummer 050/21 33 21 of bezoek de website: http://www.houtland.be

Lesmarathon ten voordele van Rode Neuzen Dag

IMG_4988

Na een interactieve dag waar kennismaken met het Houtlandinstituut centraal staat, volgt een heuse lesmarathon voor het zesde en zevende jaar. De lessen starten om acht uur ’s avonds en gaan door tot acht uur ’s morgens. Op die manier wordt geld ingezameld voor ‘Rode Neuzen Dag’. Deze organisatie staat voor een betere opvang voor jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om het taboe te doorbreken en de problematiek bespreekbaar te maken. De laatstejaarsleerlingen laten zich sponseren om een hele nacht les te krijgen en zamelen zo zoveel mogelijk geld in om ‘Rode Neuzen Dag’ te steunen. Supporters zijn welkom!