Schoolmateriaal voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Patrick Demarest

23/08/2022
vereniging

Vooruit Torhout hield een grote inzamelactie van schoolmateriaal voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De actie was een succes, de Torhoutenaren brachten boekentassen, fietshelmen, turnzakken en veel ander schoolmateriaal  naar de verschillende inzamelpunten.

“We zijn bijzonder tevreden over het resultaat van onze actie”, vertelt Vanessa Jodts, lid van BCSD (Vooruit). “Met de ingezamelde stukken zullen we heel wat kinderen uit kwetsbare gezinnen een fijne start van het nieuwe schooljaar kunnen bezorgen. Zeker in deze dure tijden betekent de aankoop van nieuw schoolgerief een grote hap uit het budget bij heel wat Torhoutse gezinnen, het is dan ook niet meer dan logisch dat we hen met dergelijke initiatieven trachten te helpen waar nodig.”

CAW Torhout
“De ingezamelde goederen zullen verdeeld worden door CAW Torhout”, vertelt Paul Dieryckx, schepen van o.a. sociale zaken en gelijke kansenbeleid. “Zo zijn we 100% zeker dat deze spullen terechtkomen bij de kindjes die het echt nodig hebben. Want vergis je niet, ook in onze stad is er wel degelijk nog (verdoken) armoede… Naast het structureel armoedebeleid doen we met deze actie nog iets extra aan deze problematiek. Want alle beetjes helpen!”, besluit Dieryckx.

Solidaire stad
Gemeenteraadsleden Ine Debruyne en Nick Mouton zijn bijzonder tevreden over het resultaat van de inzamelactie, zowel deze voor schoolgerief als de winterjassenactie voor kinderen en stellen dat er in de toekomst nog dergelijke initiatieven zullen volgen. “We willen de Torhoutenaars oprecht bedanken voor hun enorme solidariteit”, aldus Mouton en Debruyne. “Met hun deelname aan deze acties bewijzen onze inwoners keer op keer dat ze bijzonder warme mensen zijn met een groot hart.”