Seba organiseert sport- en kleuterkampen deze zomer

Patrick Demarest

06/01/2021
sport

Sebastiaan Cordie, 25 en afgestudeerd als Bachelor leraar Lichamelijke Opvoeding en Sport, speelde bij Torhout KM in het eerste elftal, en is er nog altijd actief als jeugdtrainer. "Ik ben beroepshalve actief als studiemeester-opvoeder in de middenschool Sint-Rembert Torhout. Sport en omgaan met kinderen zijn mijn passie dus heb ik die gekoppeld en heb de organisatie Kiddiefun! opgericht. Omdat het aanbod van sportkampen in Torhout niet zo groot is, bied ikzelf kwalitatieve sportkampen aan voor de kinderen uit Torhout en omstreken."

(Sebastiaan Cordie met Torhout KM klaar voor een oefenmatch tegen Club Brugge. Straks speelt hij met zijn huidig team Olsa Brakel tegen Club Brugge voor de Beker van België.)

Sebastiaan: "Het doel van deze kampen is dat het kind op een aangename en leuke manier kennismaakt met verschillende sporten. Het gaat in onze kampen niet alleen over het kennismaken met de sporten maar ook het aanleren van bepaalde sporten aan de deelnemers is belangrijk voor Kiddiefun! Zodanig dat we een mooie progressie zien bij de kinderen. Uiteraard staat de plezierbeleving en de succeservaring van het kind op de eerste plaats."

"In de zomer van 2021 organiseert Kiddiefun! in Torhout (Sportzalen van Sint-Rembert) drie leuke zomerkampjes voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar. We hopen veel kinderen een leuke, sociale en sportieve zomer te bezorgen."


Algemeen

Het kamp start op maandag (9 uur) en eindigt op vrijdagmiddag (16 uur). 

Er wordt elke dag opvang voorzien vanaf 8 uur ’s morgens tot 17 uur. De kampen vinden plaats in Torhout.

Kleuterkamp (3 jaar tot 6 jaar)

"Bij de kleuters wordt er gewerkt via het principe van Multimove. Multimove houdt in dat de kinderen zullen werken rond 12 beweegvaardigheden. Die beweegvaardigheden stimuleren de motorische ontwikkeling van de jonge kinderen. En die motorische ontwikkeling is van belang zodat kinderen op latere leeftijd ook nog actief blijven. De 12 beweegvaardigheden waar er rond gewerkt zal worden: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien. Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Naast Multimove gaan we de creatieve kant van de kinderen prikkelen. Dit doen we door per dag een knutselwerkje te maken."

Sportkamp (7 jaar tot 14 jaar)

"Kiddiefun! staat in voor aanbieding van kwalitatieve sporten aan de kinderen. We geven een uitgebreid aanbod aan sporten. De kinderen zullen in de loop van de week kennismaken met verscheidene sporten en voortbouwen op aangeleerde technieken.

Tijdens deze sporten/spelen is het vooral de bedoeling dat de kinderen op een leuke manier kennismaken met de sporten.

Het is ook de bedoeling dat we de creatieve kant van het kind stimuleren en ontplooien. Dit zou mogelijk zijn door een uurtje knutselen of een uurtje circus per dag aan te bieden aan het kind."

Facebookpagina: https://www.facebook.com/KiddiefunTorhout

Website: https://www.kiddiefun.be/