Sint-Jozefscollege organiseerde Music for Life voor school in Nepal!

Patrick Demarest

20/03/2017
cultuur/onderwijs

Vorige week was het alle hens aan dek in blok 9 van het College door de eigen Music for Life-actie, georganiseerd door werkgroep Negen. De leerlingen van de derde graad organiseerden allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor een plattelandsschool in Nepal met 270 leerlingen (waarvan 160 internen). Ze werkten hiervoor samen met de West-Vlaamse vzw KETAKETI.

MFL groepsfoto

De school is bekend om zijn degelijk onderwijs, maar het blijft een uitdaging leerkrachten te vinden en te houden in een afgelegen dorp. De tenten en barakken zijn niet opgewassen tegen de moessonregens en de winter in het hooggebergte. Ze moeten allemaal vervangen worden. Daarmee startte Caritas International Zwitserland in februari. Ze bouwen een school die aardbevingsbestendig is.
Maar voor de inboedel van het internaat, de klassen voorzien van stoelen, banken, borden, sanitaire voorzieningen en didactisch materiaal voor muziekklas, matrassen voor het internaat, papier en schrijfgerief, aardbollen en atlassen voor aardrijkskunde, geodriehoeken en passers voor wiskunde, computers voor ICT, tuingereedschap voor lessen landbouw, labo voor de wetenschapsklas, enz. zal Music For Life in het College de nodige centen voorzien. Alles wordt ter plaatse gekocht om de lokale economie te steunen. En met een opbrengst van maar liefst €15 238 zal alleszins heel veel materiaal aangekocht kunnen worden.

Op de foto  zie je directeurs Paul Vanthournout en Martine De Zutter, de presentatoren van de MFL-week, Hilde Kuypers (bezielster van de West-Vlaamse vzw KetaKeti) en enkele leden van werkgroep Negen.