Slovaakse burgemeesters op werkbezoek

Patrick Demarest

22/05/2018
straat/wijk

Acht Slovaakse burgemeesters en enkele bedrijfsleiders waren de afgelopen week in Vlaanderen op werkbezoek. Oud Ichtegemnaar Gerdi Vanfleteren, al veertien jaar samen met de Slovaakse Silvia, de sympathieke uitbater van Sojka resort, omvattende een hotelgedeelte en een gedeelte met vakantiewoningen, fungeerde als begeleider en tolk.

“De burgemeesters zijn hier op initiatief van burgemeester Peter Petho van Malatiny, een weekje op werkbezoek. Ze willen weten hoe Vlaanderen recycleert en zijn afval verwerkt. Dus trokken we o.a. naar enkele containerparken, om er een kijkje te nemen. En ikzelf deed dienst als tolk”, vertelt oud Ichtegemnaar Gerdi Vanfleteren. “Het bezoek voor de burgemeesters is nuttig geweest en ze hebben zeker ideeën opgedaan. Tussendoor maakten ze ook kennis met de steden Brussel, Gent, Brugge en Oostende die we in groep met een bezoekje vereerden.”

Verbroederingsfeestje

En uiteraard is het zoals altijd, het nuttige wordt aan het aangename gekoppeld en dus vonden wij het bontgekleurde gezelschap zaterdagavond in taverne Het Stadhuis in Wijnendale, bij boezemvriend Gino & Linda Vanhee-Huys, al jarenlang een trouwe en regelmatige vakantieganger in het land van de Slovaken en de regio Liptov.

Er werd verbroederd dat het een lieve lust was en de Slovaakse burgemeesters maakten er niet alleen kennis met een frisse Thouroutenaere, ze leerden er ook Torhouts waarnemend burgemeester Kristof Audenaert en de schepenen Annick Vanderspurt en Rita Dewulf kennen, alsook heel wat Wijnendalenaren die de Slovaakse burgemeester en bedrijfsleiders hartverwarmend verwelkomden.