Sociale kerstmarkt en kerstkoopzondag

Patrick Demarest

04/12/2016
horeca/toerisme straat/wijk

kerstmarkt25

Op zondag 11 december 2016 vormen de Markt en de omliggende winkelstraten van de Torhoutse binnenstad vanaf 14 uur opnieuw het feeërieke decor voor een totaal vernieuwde kerstkoopzondag.
Vroege vogels kunnen in de voormiddag reeds aansluiten bij de Torhoutse Kersttocht die start om 11 uur aan de kinderboerderij. Meer informatie vindt u op: 'kerst voor iedereen Torhout'.

img_7711

Vanaf 14 uur is er de kleurrijke sociale kerstmarkt, die verhuisd is van haar vertrouwde locatie achter het stadhuis naar de omgeving van de Groentenmarkt. Organisator TROSSO, de Torhoutse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en Samenwerkingsontwikkeling, laat alle bezoekers kennismaken met de verschillende activiteiten van TROSSO. Zo zullen onder meer aan de hand van kleurrijk beeldmateriaal de verschillende projecten van Torhoutenaren in het Zuiden worden voorgesteld.

img_7735
Andere verenigingen zetten zich op verrassende en hartverwarmende wijze in voor het goede doel.
Er wacht een leuke verrassing op elke bezoeker!

kerstmarkt12

Terwijl ruige rakkers en moedige meiden hun fantasie botvieren op de gratis draaimolen, genieten de ouders vanaf 14.30 uur van een schitterend kerstconcert en aansluitend spectaculair dansoptreden op de markt. In de Zuidstraat kan de magische kerstsfeer opgesnoven worden in een reuzengrote sneeuwbal. Wie koude voeten kreeg, kan zich ondertussen verwarmen aan de hitte van enkele fantastische vuurshows.
Het feest wordt 's avonds op passende wijze afgesloten met een spectaculaire lichtshow op het historische stadhuis.

kerstmarkt02
Te voet of met de fiets geraak je het gemakkelijkst tot in het centrum van de stad! Er wordt gezorgd voor een ruime fietsenstalling aan de achterkant van het stadhuis. Vanuit de meeste omliggende gemeenten kan men gratis met De Lijn naar de Kerstmarkt in Torhout afzakken. Voor routes en uurschema's raadpleeg je het best: www.delijn.be.

kerstmarkt09