SPOOR kunstfestival 2024

Patrick Demarest

13/07/2024
Actua

SPOOR kunstfestival is dit jaar aan zijn derde editie toe. Het oorspronkelijk Ichtegemse kunstfestival laat kunst- en cultuurliefhebbers van 1 tot en met 31 augustus genieten van het unieke SPOOR-concept: de combinatie van kunst en kunsttuinen, gevestigde waarden versus jong geweld, groepstentoonstellingen en open ateliers. Dit jaar kan je ook langs de Groene 62 in Torhout meegenieten van dit cultureel hoogstandje.

Het kunstfestival bestaat uit drie programmaonderdelen: ART62, open ateliers en SPOTplekken. Deze drie luiken worden uitgerold in en langs het volledige Groene 62-gebied. Het project wil talent van eigen bodem kansen geven. Het gaat om inwoners uit de regio, om mensen met een regionale link of om passanten die een liefde voor de streek hebben ontwikkeld. Torhout neemt deze editie voor het eerst deel aan SPOOR, met een uitbreiding van het programmaonderdeel ART62 op Torhoutse bodem.


ART62

‘ART 62’ wil een stuk van de publieke ruimte inpalmen als kunsthal. Maar liefst 17 jonge en lokale makers claimen een plek langs de fietsas Groene 62, om één of meerdere van hun werken te exposeren in dialoog met het glooiende landschap van de oude spoorwegverbinding. De werken hebben vaak een directe of indirecte link met de omgeving of de geschiedenis van de steden en gemeenten. Ook langs de Groene 62 in Torhout zullen lokale artiesten hun kunst tentoon stellen in de wijde natuur.

  • Jens Devrome - Klerken (action painting op piano)
  • Tim Neels - Aartrijke (fotografie)
  • Goedefroit Music / Carline Vandercruyssen - / (muziekfotografie - beeld van Rock Torhout)
  • Johnny Werkbrouck - Torhout (beeldhouwkunst)
  • David Smulders - Oostende (beeldend werk)
  • Simon Bruneel - Lichtervelde (tekenkunst)
  • Sofie Dhondt - Gent (beeldend werk)
  • Zeli Bauwens - Gent (conceptuele kunst)                                  

Open ateliers & SPOTplekken

Enkele gevestigde waarden zoals Katy De Bock, Irénée Duriez, Mia Moreaux, Lieven Debrabandere en De Maretak toveren daarnaast hun ateliers en tuinen om tot bijzondere expositieruimten in samenspel met hun respectievelijke gastkunstenaars. Ten slotte worden ook solo-of groepstentoonstellingen georganiseerd op verschillende verrassende locaties.

Laat je de hele maand augustus onderdompelen in de kunstige locaties die Ichtegem, Torhout en omgeving te bieden hebben. De ideale fietsuitstap dichtbij huis!

De folder met het programma, alle deelnemende kunstenaars en praktische informatie kan je verkrijgen in het Vrijetijdshuis, Stadskantoor en de bibliotheek van Torhout of via www.spoorkunstfestival.be.

Info: www.spoorkunstfestival.be