Sporten met vier vanaf 13 jaar mag!

Patrick Demarest

02/12/2020
sport

De Torhoutse Sportdienst heeft het ministerieel besluit van 29/11 en ook de FAQ's en uitvoeringsbesluiten goed bekeken, en nu blijkt dat er voor georganiseerd sporten in openlucht ook een kleine versoepeling werd ingevoerd met hoopvol nieuws voor clubs die outdoor willen sporten. Outdoor kan je vanaf 13 jaar nu ook sporten in groepjes van vier!

Zwembad

In het zwembad van Torhout zijn nog volop onderhoudswerken bezig. Er was meer slijtage dan verwacht aan de beweegbare bodem en die wordt op dit moment hersteld.  Volgende week kan het bad terug gevuld worden en vanaf 14 december gaat het zwembad terug open voor publiek, scholen en sportverenigingen.  Er zal opnieuw met tijdssloten en reservaties en beperkt aantal deelnemers gewerkt worden zodat dit veilig kan verlopen. Voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar moet de 1,5m afstand altijd bewaard worden.

Tickets zullen via de webshop verkocht worden vanaf maandagavond 7 december.

Georganiseerd sporten

Het georganiseerd sporten (dus in clubverband) kon tot nu toe enkel voor -13 jarigen.  Nu kan het georganiseerd sporten outdoor ook voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar in kleine groepjes van vier.  Eén van de vier is steeds een meerderjarige trainer of begeleider. 

Aanvraag sturen

Verenigingen die wensen gebruik te maken van de stedelijke sportaccommodaties om in groepjes van 4 te komen trainen kunnen een aanvraag sturen naar sport@torhout.be  (clubnaam, gewenste startdatum, dagen en start- en einduur en gewenst terrein per training en doelgroep (-18 jaar of 19 jaar en ouder).  Meerdere groepjes van 4 kunnen hetzelfde terrein gebruiken.  Bv. 5 groepjes van 4 op de atletiekpiste of op een voetbalveld is perfect mogelijk.

Hou er rekening mee dat clubs die bij het begin van het seizoen terreinen toegewezen kregen voorrang zullen krijgen om die terreinen terug in gebruik te nemen.  Indien jouw vereniging bijkomende trainingsuren wenst, dan bekijkt de Sportdienst samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Je kan de volledige informatie nalezen op de website van Sport Vlaanderen:

https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/