Stadstraktaat op 7 januari!

Patrick Demarest

01/01/2018
Actua straat/wijk

Het stadstraktaat op zondag 7 januari belooft een topper te worden. Er zal niet alleen geklonken worden op het nieuwe jaar met glühwein en sprotjes, er worden ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet! Tot slot kan je gratis en voor niets een concert van Yves Segers meepikken!

Klinken op het nieuwe jaar met glühwein en sprotjes
Om het jaar goed in te zetten moet je op 7 januari op de Markt in Torhout zijn. Ze klinken er op het nieuwe jaar met een heerlijk glaasje glühwein, de Torhoutse Brandweer zorgt naar jaarlijkse gewoonte voor heerlijke sprotjes.
Overhandiging opbrengst goed doel Sinterklaasshow!
Dit jaar kwam de Sint niet alleen naar een nieuwe locatie (Cc de Brouckere), er werd ook gekozen voor een goed doel. Daarom werd voor het eerst gewerkt met (weliswaar democratisch geprijsde) betalende tickets. Dat hield de Torhoutenaars niet tegen, wegens succes werd er zelf een extra show voorzien!
De opbrengst gaat integraal naar 'De Katrol', een ontwikkelproject dat zich inzet om kansarmoede te bestrijden en kinderen een kansrijkere toekomst te bieden. Schepen van sociale zaken Annick Vanderspurt overhandigt zondag 7 januari met veel plezier een cheque t.w.v. 1.700 euro!
Huldiging De Fielosoofen
Ook het Torhoutse barbecueteam 'De Fielosoofen' wordt in de bloemetjes gezet. Na ruim 41 uur barbecueën verwierven ze deze zomer een nieuw wereldrecord.

Hoewel hun record even later al terug verbroken werd, wil burgemeester Kristof Audenaert het team toch nog bedanken voor hun volharding, inzet en enthousiasme!
Met dank aan het feestcomité
De organisatie van zowel het Stadstraktaat als de Sinterklaasshow zou niet mogelijk  zijn zonder de inzet van het Torhoutse feestcomité.
Feestend het nieuwe jaar in met Yves Segers

Om het jaar muzikaal in te zetten kan je tot slot nog genieten van een gratis optreden van Yves Segers. Ambiance verzekerd!