Steek je nek uit en verruim je blik op ruimte

Patrick Demarest

24/11/2021
Actua

GIRAFF is een project van Beweging.academie waarbij men de publieke ruimte anders gaat bekijken: steek je nek uit en verruim je blik op ruimte. En die GIRAFF streek vandaag, woensdag 24 november, aan het station van Torhout neer.


Kristoff Demoor: "Een bevraging is een onderdeel binnen het GIRAFF proces.  Daarom gingen we tijdens twee momenten, ’s middags van 11.30-13 uur en in de namiddag van 16  tot 19uur, met beweging.net Torhout de voorbijganger bevragen."  
"We gingen na op welke manier mensen zich bewegen in Torhout.  We vroegen ook naar hun favoriete plekjes en welke plaatsjes zij het mooist vinden. Daarnaast polsten we naar plaatsen die zij gevaarlijk vinden, plekjes waarvan zij vinden dat deze niet 100% ok zijn wat betreft groen, verkeer,…. maar we gingen ook kijken welke plaatsen een  dikke duim verdienen wat betreft veiligheid, omgeving..."

"Aan de hand van de resultaten van de bevraging hopen we een zicht te krijgen hoe mensen Torhout zien. Het zal ons ook een idee geven over welke plekjes meer aandacht verdienen en op welke plaatsen mensen zich niet veilig voelen. Daarnaast gaan we ook kunnen zien wat de favoriete plekjes in Torhout zijn."