Steunfonds 'warme schoolmaaltijd'

Patrick Demarest

30/09/2024
Actua

‘Eén kind op twintig gaat elke dag met honger naar school’…Een kind met honger heeft onvoldoende kracht om te leren, zoekt zijn toevlucht tot ongezonde snacks, is vaker ziek en krijgt vanaf zijn prille jeugd minder sociale kansen. Rotaryclub Torhout-Houtland richt daarom een steunfonds op om aan de honderd kansarme jongeren uit de basisscholen in het Houtland drie jaar lang - tussen 2024 en 2027 -  één voedzame warme maaltijd per dag aan te bieden.



Rotaryclub Torhout-Houtland focust zich sinds 1984 op sociale noden in onze maatschappij.

‘Na overleg met de directies van lokale basisscholen uit het Houtland hebben we nagegaan hoe we als serviceclub een zinvolle bijdrage kunnen leveren om de schrijnende problematiek van honger op school aan te pakken. Daarom richten we een steunfonds op. Wij engageren ons om aan de honderd kansarme jongeren uit de basisscholen in het Houtland drie jaar lang - tussen 2024 en 2027 -  één voedzame warme maaltijd per dag aan te bieden. Dat engagement zal over drie schooljaren heen 150.000 euro kosten. Het fonds gaat integraal en rechtstreeks naar de schoolrekening van het kansarm kind’, aldus Kristof Sanders, voorzitter van Rotaryclub Torhout-Houtland

  • Het steunfonds richt zich naar alle basisscholen in het Houtland. Alle directies werden eind september aangeschreven met de vraag als ze kansarme kinderen wensen in te schrijven voor het fonds.


  • Volgende gemeentes zijn betrokken: Aartrijke, Bekegem, Edewalle, Eernegem, Handzame, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Lichtervelde, Loppem, Ruddervoorde, Torhout, Veldegem, Werken, Zarren en Zedelgem.


  • Directies, leerkrachten en brugfiguren fungeren als belangrijke schakel in de detectie, selectie en evaluatie.


  • De ouders van het kind betalen 1 euro bijdrage per maaltijd. De nood wordt geëvalueerd, als een kind uit de kansarmoede geraakt wordt de steun stopgezet.


De leden van Rotaryclub doen een oproep aan iedereen die het initiatief een warm hart toe draagt om het fonds te steunen: particulieren, bedrijven, verenigingen, lokale besturen.


Iedereen kan via de website www.warmeschoolmaaltijd.be Champagne, wijn of een alcoholvrij alternatief bestellen. Het aanbod kan besteld worden tot 24 oktober 2024.

De opbrengst van gaat integraal naar het steunfonds!


Contact: steun@warmeschoolmaaltijd.be