Stevige Torhoutse inbreng in Hof & Huis

Patrick Demarest

17/05/2023
Actua

Tijdens het hemelvaartweekend van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei vindt in het provinciedomein d'Aertrycke de 30ste editie van lifestyle en tuinbeurs Hof & Huis plaats. Er is ook een aanzienlijke Torhoutse inbreng in de beurs. Wij spraken met Wouter Desmet van Feestplan en Dries Maeckelbergh van De Elzenhoeve.


Wouter Desmet (Feestplan) is toe aan zijn vierde deelname aan Hof & Huis. Naast Feestplan is er ook nog Feu Parfait maar we laten Wouter zijn bedrijf zelf voorstellen.

Wouter: "Feestplan staat in voor verhuur van feestmaterialen met twist.  Niet het standaard verhuurbedrijf maar we zoeken de ideale formule met totaalpakketten voor de klanten.  Zo slaan onze statafelpakketten goed aan. Feestvierders willen feesten en zich niet bezig houden met alle rompslomp en daarom contacteren ze ons."

"Feu Parfait is begonnen als webshop feuparfait.be tijdens corona rond alles van vuurbeleving.  Iedereen kan een vuurkorf of vuurschaal verkopen maar wij maken het gemakkelijk en selecteren de modellen voor de klanten.  Door te testen en ze te laten verhuren, weten we wat goed in de markt ligt.  We zorgen ook voor een totale beleving."

Waarom sta je op Hof & Huis?

Wouter: "Als Torhouts bedrijf is het leuk om in je achtertuin te kunnen meedoen aan één van de grootste tuinbeurzen van Vlaanderen. Tevens zie je veel klanten zowel van West-Vlaanderen als uit heel Vlaanderen."

Hoe ervaar je de beurs?

Wouter: "De beurs groeit jaar na jaar en zit in een sterke organisatie.  Je spreekt hier nog met mensen want nu zijn er veel beurzen waar enkel maar geld telt en die georganiseerd worden door grote bureaus. Geert Simoen weet goed wat hij doet en zit met een sterk team rond hem."

Sta je op nog andere beurzen?

Wouter: "We proberen ons altijd lokaal te verankeren. Zo staan we dit jaar terug op de Batjes in Torhout. Er stonden nog enkele beurzen op het programma maar dit bekijken we in het najaar.  We gaan eerst kijken hoe het seizoen verder loopt en evalueren dan wat we nog beslissen."

De Elzenhoeve

Nieuw dit jaar op Hof & Huis is De Elzenhoeve. Wij vroegen Dries Maeckelbergh waarom hij de stap zette naar de beurs?

Dries: "Op hof en huis wil ik vooral De Elzenhoeve met zomers hoeveterras, hoevewinkel en mogelijkheid tot hoevepicknick bekend maken. Onze wekelijkse marktdag in de kijker zetten. In het aanbod zullen onze aardbeien zitten, gebakjes en een greep uit de hoevewinkel."

"Met onze deelname aan Hof & Huis willen we een nieuw publiek bereiken dat ons nog niet kent, ons aanbod bekender maken en de unieke troeven van De Elzenhoeve als polyvalente locatie in het groen aanprijzen."

Torhoutse inbreng

Op Hof & Huis staan nog volgende standen die Torhouts zijn of connecties hebben met Torhout: kasteel d'Aertrycke, Het Koetshuys, kinderboerderij d'oude Smelterij, Healtychef Janos Coulembier, Natuurpunt vzw, Oscar Foodtruck, Terrastegel.be, Visit Torhout, 't Garnierdershuis, Monkey bar en Swim at home.