STUDENT IN TORHOUT

Patrick Demarest

12/01/2017
interview/reeks

Torhout is een prachtige studentenstad. Torhout Vandaag is dan ook benieuwd wat er leeft bij de studenten. Daarom steken we ons licht  op bij een geëngageerde student. Deze keer is dat Charise Scott, cantor van studentenclub Athniké!

 Charise, beter bekend als ChaCha, is 22 jaar. Deze sportieve meid zit in haar bachelor secundair onderwijs met de vakken lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Torhout Vandaag stelde haar enkele vragen over haar studentenstad Torhout.

DSC01092 (2) (1) (Custom)
- Wat betekent Athnikè voor jou en hoe vul je jouw rol daar in?
"Athnikè ligt me zeer nauw aan het hart want samen Laura Schuyesmans,  een andere studente die vorig jaar afstudeerde, hebben wij vorig academiejaar Athnikè opgericht. Wij wilden de studenten BALO (lager onderwijs) en BASO (secundair onderwijs) meer samen brengen. Aangezien wij nooit samen les hebben, kennen niet zo veel studenten elkaar. Vorig jaar was ik vice, dit jaar ben ik cantor en laat ik mij horen tijdens de cantussen. Maar over het algemeen heb ik wel nog wat invloed op de zaken die moeten gebeuren."

 - Wat vind je van je studentenperiode in Torhout? Goeie balans tussen studeren, wat meer verantwoordelijkheden hebben maar ook feesten en genieten?
"Ik heb genoten van mijn studentenperiode en vind Torhout een aangename stad. In het middelbaar ging ik niet veel uit omdat ik in het weekend ging werken. Maar in Torhout ligt dat anders. De uitgaansdag van de week is de donderdag. Zo kan ik tijdens de week feesten in ons stamcafé 57 en in het weekend tijd overhouden voor andere zaken. Uiteraard krijg je meer verantwoordelijkheden wanneer je naar de hogeschool gaat, maar je wordt goed ondersteund door klasgenoten, vrienden en school zelf."

 - Hoe sta je tegenover afstuderen?
"Ik kijk er zeker naar uit! Het einde is in zicht en ondanks dat het studentenleven leuk en plezant is, voel ik dat ik klaar ben om op eigen benen te staan. Liefst zo snel mogelijk werken na het afstuderen en dan het huis verlaten."

 - Hoe vul je het liefst een vrije avond in?
"Veel vrije avonden heb ik niet, maar een wandeling met mijn hond of een spelletje spelen."

- Welke activiteit zou je graag nog op poten zetten met Athnikè?
"Ik zou graag een kroegentocht in een andere stad organiseren of een Athnikè-week!"

 - Wat vind je dat een student, naast zijn studies, moet leren tijdens zijn studentenperiode?
"Zijn plan trekken en een eigen weg vinden in het leven."

- Wat is je lievelingsdrankje en waarom op welk lievelingsnummer en waarom?
"Ik heb geen specifiek lievelingsdrankje. Mijn lievelingsnummer is 'Wake me up' van Avicii!! Het gevoel dat ik krijg van de liedje is zo bijzonder en de tekst is wel van toepassing."

- Vind je Torhout een leuke studentenstad? Zo niet, wat kan beter?
"Torhout is rustiger dan de andere studentensteden maar wij moeten zeker niet onderdoen. Nu zeker niet meer omdat er een studentenclub is 😊."

 - Hoe sta je tegenover studentendopen?
"Voordat mensen oordelen over studentendopen, zouden ze zich beter laten informeren bij mensen (jong en oud) die dit meegemaakt hebben. Het is vooral de schrik voor het onbekende dat mensen bang maakt en clubs in een verkeerd daglicht plaatst. Vergeet niet dat niet enkel studentenclubs dopen hebben maar ook chiro’s en scout’s hebben dit onder een andere naam, leidingdoop."