Succesvolle inzamelactie Vooruit Torhout

Patrick Demarest

22/08/2021
vereniging

De inzamelactie van (tweedehands) boekentassen en rugzakken werd een succes. Vooruit Torhout riep op om gebruikte boekentassen te verzamelen. Tientallen inwoners brachten niet alleen boekentassen of rugzakken binnen, maar ook schoolgerei zoals schrijfmateriaal en pennenzakken.

"De boekentassen werden afgegeven door onze bestuursleden bij de kledijbank van het CAW in Torhout. Vooruit Torhout wil iedereen bedanken die meewerkte aan deze inzamelactie", zegt gemeenteraadslid Ine Debruyne.

“Hartverwarmend om zoveel boekentassen te mogen ontvangen, die soms spontaan gevuld werden met schoolgerei. Met onze inzamelactie willen we niet enkel rechtstreeks kinderen een (leuke) boekentas geven, maar willen we de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven.” 

“Ook in Torhout hebben sommige gezinnen het moeilijk om alle rekeningen te betalen; dat zie ik in het bijzonder comité voor de sociale dienst. We willen in de toekomst ook witte turnpantoffels en kledij met het schoollogo inzamelen. Het is voor sommige gezinnen de extra kost te veel,  bovenop de vele schoolkosten aan het begin van het schooljaar.” zegt Vanessa Jodts, lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Goede start voor iedereen

"Een goede start voor ieder kind, daarvoor zet Vooruit Torhout zich in. De gevolgen van armoede zijn immers niet enkel materieel, maar hebben ook een impact op het welzijn en ontwikkeling van een kind. Kinderen die in armoede leven zijn frequenter sociaal geïsoleerd, voelen zich vaker eenzaam, ervaren stress,… Dit kunnen allemaal mogelijke hindernissen zijn voor de ontwikkeling van hun brein."

"Door de coronacrisis is de groep van armen alleen maar groter geworden, ook in Torhout. Corona treft iedereen, maar in het bijzonder de mensen in een kwetsbare of eenzame situatie. Armoede en eenzaamheid gaan helaas vaak samen. Het thema van de Werelddag van Verzet tegen Armoede (17 oktober 2021) is dan ook maatschappelijk participatie. Tijdens de week van de armoede in oktober willen we dit thema extra onder de aandacht brengen, via o.m. onze jaarlijkse inzamelactie voor winterjassen en schoenen. De complexe problematiek van (kinder)armoede vereist uiteraard structurele oplossingen, maar toch zijn acties zoals deze nuttig en nodig. Boekentassen, kledij, schoenen, e.d. kan men trouwens ook altijd rechtstreeks afgeven bij het CAW voor een tweede leven (’s Gravenswinkelstraat 20, 8820 Torhout).” zegt gemeenteraadslid Nick Mouton.

"Als je wil meehelpen in de strijd tegen (kinder)armoede, kan je contact opnemen met één van onze mandatarissen of Vooruit Torhout (torhout@vooruit.be of 0485/94.39.99.)."