't Zitemzo was in 't Groot Hersberge

Patrick Demarest

04/05/2022
jeugd

Tordale, jeugdopbouwwerker Lars en ’t Groot Hersberge sloegen opnieuw de handen in elkaar en nodigden ’t Zitemzo uit. 't Zitemzo geeft op een toegankelijke en laagdrempelige manier een antwoord op allerlei vragen rond kinder- en jongerenrechten. Op woensdag 4 mei kwamen ze naar het domein van 't Groot Hersberge.

 

"Zorg voor onze (kwetsbare) jeugd, onze toekomst, is belangrijker dan ooit. Verbinding en samenwerking tussen de verschillende diensten in Torhout, die samen het jeugdwelzijnsoverleg vormen, zorgt ervoor dat er ondertussen een gedragen netwerk voor jongeren uitgebouwd werd. Het bracht de organisaties die werken met en voor jongeren dichter bij elkaar en zorgde voor al heel wat leuke momenten voor de jongeren die we begeleiden", aldus schepen van sociale zaken, Paul Dieryckx.

 't Zitem-Hoe?-Zo!

Al meer dan 30 jaar zet 't Zitemzo zich in voor de bescherming van de rechten van kinderen en jongeren. Ze doen dat door kinderen en jongeren te informeren en te adviseren over al hun rechten. Je kan hen gratis en anoniem contacteren met al je vragen via www.tzitemzo.be.

Daarnaast geven ze ook vormingen en workshops aan groepen kinderen en jongeren en zoeken ze zelf ook kinderen en jongeren op. Zo leggen ze kinder- en jongerenrechten op een eenvoudige manier uit.

Mag je kiezen bij wie je gaat wonen als je ouders gaan scheiden? Vanaf welke leeftijd mag je legaal pintjes drinken of roken? Wat als je voor de jeugdrechter moet komen? Kan je een vertrouwenspersoon kiezen in de jeugdhulp? 't Zitemzo kan je helpen met deze en vele andere vragen.