The masked teacher in SIVI

Patrick Demarest

14/03/2021
Onderwijs

Wouter Teirlinck en Jelle Seys geven beiden les in het Sint Vincentiusinstituut (SIVI). Ze organiseerden een eigen editie van de masked singer om hun leerlingen en collega’s wat op te beuren. 

Waarom dit initiatief?

Wouter: "In tijden van Corona kan er veel minder georganiseerd worden om het voor de leerlingen op school aangenamer te maken. De strenge maatregelen waarmee we op school moeten rekening houden, zorgen voor een domper op de schoolsfeer bij leerlingen en leerkrachten. Met ons project The Masked Teacher willen wij de leerlingen en leerkrachten wat opbeuren en zo iedereen een moment van ontspanning bezorgen. Een feel good actie."

Hoeveel deelnemers?

Wouter: "We vonden 12 leerkrachten bereid om gemaskerd filmjes te maken waar ze het beste van zichzelf geven. Hun opdracht luidde zing gemaskerd een liedje zodat de leerlingen kunnen luisteren en zoeken wie achter het masker zit. De leerlingen en de leerkrachten kunnen na elke aflevering meedoen aan de wedstrijd. Zij gokken wie achter welk masker zit en kunnen drie kandidaten aanduiden die ze in de volgende ronde terug willen zien. De 3 leerlingen met de meeste juiste antwoorden winnen een TMT hoedje. Daarnaast zal er op het einde van het project ook een eindwinnaar zijn bij de leerlingen en leerkrachten, voor hen staat er ook een mooie prijs te wachten."

Wanneer vindt de finale plaats?

Wouter: "Van de 12 kandidaten zullen er voor de paasvakantie nog 4 overblijven. Na de paasvakantie volgt dan de finale. We dromen luidop om een soort finalemoment te kunnen organiseren op de speelplaats op 30 april. Dit zal natuurlijk afhangen van wat de geldende regels zijn op dat moment."

Wie nam dit initiatief? Wie en wat zijn jullie?

Wouter: "Jelle is opvoeder op onze school. Ik ben leerkracht sport en godsdienst. Wij organiseerden reeds meerdere activiteiten voor de leerlingen. Laat ons zeggen dat we graag wat Animo brengen op school. Jelle vond de inspiratie voor deze activiteit online, andere scholen deden ons dit al voor. Ik had niet veel bedenktijd nodig om mee op de kar te springen."

Tevreden over het verloop van de challenge?

Wouter: "Wij zijn heel tevreden over hoe The Masked Teacher verloopt. De leerlingen en collega’s zijn heel enthousiast. Het leeft echt op school. Collega’s maken lijstjes om te zoeken wie achter welk masker zit en de leerlingen vragen aan veel van hun leerkrachten of zij het zijn achter dat masker. Bij de leerkrachten zijn er reeds een aantal die iedereen hebben herkend, bij de leerlingen is dat iets moeilijker. Het leuke is dat de leerkrachten die geen deelnemer zijn, het spelletje meespelen en de leerlingen laten twijfelen."

"Jelle en ik willen vooral de kandidaten bedanken die bereid waren om mee te werken aan dit project en zich volledig te smijten. Daarnaast een grote dank u wel aan de leerlingen en collega’s die zo enthousiast reageren op elke aflevering."

Volgen er nog dergelijke initiatieven?

Wouter: "Er volgen zeker nog initiatieven. We hopen na de paasvakantie, zoals iedereen, op versoepelingen. Als deze er komen, zullen we ons niet inhouden om onze leerlingen te geven wat ze hebben gemist. Er liggen dus toch wel wat ideeën klaar om de derde trimester flink op te fleuren en er af en toe eens een feestje van te maken, als het mag."