Theater met een boodschap: En Garde

Patrick Demarest

07/06/2022
sport

Motiveren van jeugdsporters is een kunst, die niet aan iedereen gegeven is. Daarom organiseert Lokaal Bestuur Torhout in samenwerking met IGOS, een theaterstuk met een boodschap op vrijdag 10 juni, om 20 uur in het Cultuurcentrum de Brouckere.

Vince is een jongen van 14. Zijn passie is schermen. Als een journalist hem interviewt leren we Vince kennen als een onbevangen, vrolijke jonge gast met een passie voor sport. Ook al wordt hij als hét talent voor de toekomst gezien; zijn vrienden, toneel en gamen zijn voor hem minstens even belangrijk. Vince beseft nog niet dat zijn nationale titel het begin van het einde van zijn sportcarrière zal betekenen. Alsof de titel een trigger is bij zijn vader, trainer en club, worden er opeens grote verwachtingen gesteld. Hij moet meer trainen waardoor hij minder tijd heeft voor zijn vrienden. Zaterdag staat er cardio en powertraining op het menu, zondag competitie. Verliezen is geen optie.


Deze voorstelling die tot stand kwam in samenwerking met Sport Vlaanderen en IGOS, sluit naadloos aan bij de filosofie van coachen met de M-factor. Een unieke theatervoorstelling met een boodschap.


"Op deze laagdrempelige en boeiende manier willen we mensen bewust maken van de (de)motiverende impact van trainers, ouders, bestuur en vrienden op de jonge sporter. Uiteraard op basis van het onderliggende gedachtegoed van Coach met de M-factor", zegt schepen van sport Rita Dewulf.


Inschrijven via: https://www.ccdebrouckere.be/en-garde