Theater 't Fonteintje brengt Le tour de farce

Patrick Demarest

31/10/2016
cultuur/onderwijs vereniging

Theater 't Fonteintje brengt met 'Le tour de farce' een komedie in drie bedrijven van de hand van Johan Catteeuw, de man van 't West-Vlaams Gemiengeld Vintekoor. Het is een stuk dat perfect past in de traditie van het Wijnendaals toneelgezelschap.

img_0744

Het stuk
Het gemeentehuis van Merkenrode (een onooglijk boerengat ergens in West-Vlaanderen) is de plaats van het gebeuren. De gemeenteverkiezingen zijn pas achter de rug. Een nieuwe burgemeester, een uittredende burgemeester en een nieuw samengesteld college zorgen er voor de meest grappige situaties. Alle mogelijke en onmogelijke problemen passeren de revue.
Speeldata
Vrijdagen 25 november , 2, 9 en 16 december om 20 uur.
Zaterdagen: 3, 10 en 17 december om 20 uur.
Zondagen: 27 november, 4 en 11 december om 18 uur.
Donderdag 15 december om 20 uur.

Regie en cast
Marc Vandendriessche is toe aan zijn zesde opeenvolgende regie voor 't Fonteintje. Spelers: Didier Lingier, Marie-Jeanne Uittenhove, Geert De Cuyper, Claudine Goethals, Frank Arnou, Norbert De Cuyper, Vic Vandendriessche, Dtijn Deboever en Laurie Bogaert.

Publieke kaartenverkoop
Naar jaarlijkse traditie is er een publieke kaartenverkoop. Die vindt plaats op zondag 6 november van 8 tot 12 uur in de parochiezaal van Wijnendale. Tickets kosten 7 euro. Na de publieke kaartenverkoop kunnen nog tickets bekomen worden bij Norbert De Cuyper, Kloosterstraat 3, Torhout, 050 21 18 17, norbert.decuyper@telenet.be