Theater 't Fonteintje speelt 'Onder één dak'

Patrick Demarest

22/07/2022
Cultuur

Theater 't Fonteintje Wijnendale blijft ook voor hun nieuwe productie, 'Onder één dak', spelen op locatie. Na domein kasteel d'Aertrycke is nu boerderij 't Zandtapijt in de Camiel Meysmanstraat aan de beurt. Er wordt gespeeld op 26, 27 en 28 augustus en 2,3, 4, 16, 17 en 18 september. De opvoering staat in het teken van solidariteit voor Oekraïne. 

'Onder één dak' is het 44ste toneelstuk dat 't Fonteintje op de planken brengt. Al is het nu dus weer in openlucht. Het gaat over verschillende gezinnen van eenzelfde familie die noodgedwongen onder een dak gaan wonen in een tweewoonst. Een schoondochter met andere gebruiken en zeden zorgt voor afgunst. Spanningen en ruzies zijn het gevolg. Een verhaal over liefde, tedere zorg en hebzucht.

Ten voordele van Oekraïne

Toegang tot de site van boerderij 't Zandtapijt van de familie Vanhulle, krijg je enkel met een steunkaart van 5 euro. Die 5 euro wordt integraal overgemaakt voor de noden in Oekraïne.

Koen Dekoninck, een Wijnendalenaar, woont reeds meer dan 20 jaar in Slowakije, in een dorpje op ongeveer 270 kilometer van de grens van Oekraïne.
Koen is zeer nauw betrokken bij de opvang van oorlogsvluchtelingen. Hij verzamelt hulpgoederen en voeding en vervoert die met een vrachtwagen naar de grens van Oekraïne.

Praktisch

Plaats: 't Zandtapijt, C. Meysmanstraat, Torhout (parking aan de kerk of in de aangrenzende straten)


Speeldata
Vrijdag 26 augustus, 2 en 16 september om 19 uur
Zaterdag 27 augustus, 3 en 17 september om 19 uur
Zondag 28 augustus, 4 en 18 september om 15 en 18 uur.

Online-verkoop steunkaarten vanaf 1 augustus om 19 uur via www.ticketwinkel.be/fonteintje en kies de gewenste voorstelling.
Publieke kaartenverkoop op 31 juli van 9 tot 11 uur in de parochiezaal. Achetarf bij voorzitter Norbert De Cuyper via 050 21 18 17